Mi se pare un subiect foarte bun, nu știu de ce persoana de mai sus a fost așa suprinsă. "Asta vă învață la școală?" chiar asta ar trebui să-i învețe, printre multele subiecte care sunt uitate în școală.
Nu sunt persoane "total influențate" de apucături anti-sociale cum scrie mai sus, cei din LGBTQ+ au orientări încă de la vârsta copilăriei, în care își dau seama de sentimentele lor pentru cineva de același sex. Evident apar în calcul problemele sociale, dintr-o dezamăgire să te împingă spre altă orientare, dar în esență societatea nu te transformă în gay sau în orice alt gender peste noapte.
Pentru mine, consider că LGBTQ+ din ce am avut parte să observ în online, sunt niște persoane deschise la minte, care își doresc acceptare și mai puțini oameni care să le judece decizia. Mi se pare stupid marșul LGBTQ+ pentru că, astfel de induceri fortațate în public sunt la fel de fără sens precum orice fanatism religios.
Per total sunt ok cu cine este gay sau orice altceva, eu nu sunt și nu m-aș apuca să judec un om pentru ce iubește. Ar trebui să ne comportăm mai permisiv, atât timp cât persoanele din LGBTQ+ nu sunt un pericol real. La noi orice iese din normalul cu care suntem obișnuiți este ciudat și de condamnat.
Dar aţi început școala? Și cum adică să-ţi dea psihologul școlii temă? Asta vă învață la școală? Cât despre răspuns, persoanele de care vorbești sunt persoane total influențate de unele apucături anti sociale promovate de societate
Avem un grup pe Whatsapp unde psihologul ne da teme de gandire
Din pacate, putini au o mentalitate ca a ta si considera acest fapt un păcat sau o boală mentală.
Mă bucur că ai apreciat răspunsul. Era prin 2018 un vlog tip poveste pe Youtube, în care se aborda subiectul.
https://www.youtube.com/watch?v=Mi95r4jNSiw
Dacă ai chef să te uiți la el, ăsta e. Sunt convins că poți adapta tema la părerea ta și va ieși ceva frumos.
Bună!
Nu-ți pot oferi răspunsul unui adolescent, pentru că eu însămi nu mai sunt demult o adolescentă, dar îți pot oferi răspunsul meu,
al unei persoane de 39 de ani, care este cadru didactic. Sper să te ajute și să te inspire!
Din punctul meu de vedere, persoanele LGBTQ nu se deosebesc cu nimic (cu excepția orientării sexuale și/sau a identității de gen) de persoanele heterosexuale. În ambele categorii (LGBTQ și heterosexuali) sunt și oameni buni, și oameni răi, și oameni morali, și oameni imorali, și oameni care respectă legea cu strictețe, și oameni care comit infracțiuni grave, și oameni sinceri, și oameni falși, și oameni care au o cultură generală vastă, și oameni care abia știu să scrie și să citească etc. Orientarea sexuală sau identitatea de gen este irelevantă în ceea ce privește caliratea umană, morală și intelectuală a respectivei persoane (la fel de irelevantă pe cât este, spre exemplu, culoarea ochilor).
Cunosc mai multe persoane LGBTQ, întâmplător toți sunt oameni minunați și dragi mie. Doi dintre prietenii mei cei mai apropiați formează un cuplu gay. Mă simt foarte bine în compania lor, sunt citiți, interesanți, știu să poarte o conversație de calitate, dar, cel mai important, sunt oameni deschiși, săritori, generoși, empatici. Mi-au fost alături și m-au susținut emoțional într-unul dintre cele mai dureroase momente ale vieții mele. Le voi fi mereu recunoscătoare pentru asta!
De asemenea, o fostă elevă a mea (acum e deja studentă) este lesbiană. A suferit mult datorită lipsei de acceptare din partea familiei. E o tânără minunată, cu un suflet nespus de sensibil și a fost, în promoția ei, una dintre cele mai bune eleve ale școlii. Păstrez legătura cu ea, mă bucur pentru succesele ei academice și mă întristez de câte ori aud că are de suferit datorită discriminării legate de orientarea sexuală.
Susțin drepturile persoanelor LGBT, sper ca ei, într-o zi nu foarte îndepărtată, vor avea un parteneriat civil, dar și o căsătorie și posibilitatea de a adopta copii. În multe țări din Europa, egalitatea în drepturi există de aproape trei decenii, e cazul ca și România să facă un prim pas în acest sens (măcar adoptarea legii parteneriatului civil, lege care de altfel ar fi utilă și cuplurilor heterosexuale care nu doresc să se căsătorească).
P.s.: Mă bucur că psihologul școlii voastre vă propune astfel de teme spre dezbatere, sunt foarte utile în formarea gândirii voastre critice.
Multumesc din suflet! Sunt uimită ca exista in Romania si oameni deschiși la minte ce pot accepta acest lucru.
Cu drag! Să știi că sunt mulți oameni care prețuiesc și acceptă diversitatea, nu trebuie să credem că toți românii gândesc la nivelul domnului de mai sus care consideră că persoanele LGBTQ sunt "handicapați psihic". În toamna lui 2018, în contextul Referendumului pentru familie, am avut ocazia să discut cu multe persoane despre acest subiect și am realizat cât de mulți oameni din mediul meu de viață, heterosexuali, și-ar dori drepturi egale pentru toți. Părinții mei, oameni trecuți de 60 de ani, dar cu mintea și sufletul tinere, așa gândesc; prietenii mei (mă refer aici inclusiv la prietenii mei care sunt heterosexuali), de asemenea; la fel și o mare parte (nu toți, din păcate) dintre colegii mei de cancelarie.
Eu n-am nimic cu ei atâta timp cât nu e evident că-s gay și nu au pornirile alea enervante, mai ales bărbații cu gesturi din alea mega feminine, machiați și voce pițigăiată, ăia-s oribili de-a dreptu i-aș bate eu care-s fata
Nu vreau sa te jignesc, dar este spre binele tau: despre chestia cu evreii si francmasonii ar trebui sa discuti cu un psihiatru.
Andrejvladimirovicii întreabă: