anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Chiar si la cei 14 ani ai mei, o intrebare m-a pus de mult pe ganduri si inca nu am vorbit cu nimeni despre asta. Si anume :
EXISTA IADUL?

De ce in Biblie nu este pomenit iadul?
Eu am fost intotdeauna de parere ca, iadul e aici pe pamant, iar atunci cand Dumnezeu va veni si va judeca vii si mortii cei buni vor pleca in Rai, iar cei rai nu vor mai avea suflet, adica vor ramane morti.
Care e parerea voastra? ( As prefera sa argumentati opinia voastra ).
Multumesc!

6 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Bună Daniela, iadul nu există, si Dumnezeu nu vine in sens fizic pentru a judeca, ci doar in sens spiritual, Dumnezeu este spirit si noi oamenii nu îl putem vedea, doar Isus fiul lui Dumnezeu a fost pe pămint, iar referitor la cei care au decedat, ei vor avea minunata perspectivă de a fii înviati aici pe pămînt nu în cer, Dumnezeu a creat pămîntul pentru noi oamenii. Cerurile sint a lui Dumnezeu.Iar referitor la suflet, omul nu are un suflet care la moarte părăseste corpul, omul cind moare, în aceeasi zi îi pier si gîndurile si planurile.La Dumnezeu nu merge sufletul lui, ci doar acea sperantă pe care o avem in el (Dumnezeu) că va invia mortii.

| Veromi321 a răspuns:

Da iadul exista. In cealalta lume, adica cea spirituala, exista Rai si Iad. Aici pe pamant e lumea materiala, lumea in care poti sa faci ce vrei, ai libertate, etc. Dumnezeu a creat fiinta umana din trup si suflet. Trupul l-a facut din tarana iar sufletul ni l-a dat Dumnezeu sufland peste trup dandu-i Duh Sfant. Sufletul conduce trupul; fara suflet trupul n-ar putea sa se miste cu toate simturile sale. Atunci cand Iisus Hristos va veni a doua oara, sa judece vii si mortii, mortii vor invia, adica sufletul fiecarui om va intra in corpul care l-a avut si se va prezenta la judecata. Dar atunci cand se va produce invierea ei nu vor mai avea corp stricacios ca acum, adica care sa putrezeasca sau care sa fie lovit de boli ci va capata trup nestricacios care nu va mai muri niciodata si nu va mai putrezi in veci. Iisus Hristos ne va judeca pe fiecare, pe cei buni ii va trimite in Rai iar pe cei rai ii va trimite in iad inviati cu suflet si trup nestricacios dar despartiti de Dumnezeu si de lumina din Rai pe vesnicie. Cei rai vor sluji diavolului si ingerilor sai pentru totdeauna. De ce religie esti tu?

| Satango a răspuns (pentru Veromi321):

Sunt de religie ortodoxă. Dar tu?

| Veromi321 a răspuns (pentru Satango):

De religie ortodoxa sunt si eu. Te-ar interesa sa citesti si sa afli mai multe? O sa-ti trimit mesaj aici sa-ti spun.

| Satango a răspuns (pentru Veromi321):

Nu, multumesc. Mama mea cand mi-a spus niste lucruri legate de acest subiect au fost partial diferite de ceea ce imi spui tu. Ceea ce nu imi da crezare in cuvintele tale. Iti respect opinia, dar imi e de ajuns. Multumesc.

| Veromi321 a răspuns (pentru Satango):

Ok. Cum doresti. Dar sa stii ca religia ortodoxa sau adevarata credinta in Dumnezeu nu se rezuma doar la cateva lucruri, idei, opinii. Ea cuprinde mult mai multe decat ai putea tu sa-ti imaginezi. Dar oricum stai linistita ca te inteleg, un om care nu citeste sau un om care nu se preocupa si nu-l intereseaza sa afle mai multe se multumeste cu putinul care il stie si acela care e de cele mai multe ori gresit. Te sfatuiesc sa mergi la o biserica si sa vorbesti cu un preot ortodox el te va lamuri cu siguranta.