| AnonimGhost00 a întrebat:

Daca m-ati putea ajuta cu niste sfaturi, as fi recunoscatoare. De doi ani incoace nu pot sa spun ca sunt in depresie, dar simt ceva asemanator. Am simtit cum e sa te atasezi de cineva si dupa sa te lase, am simtit cum e ca cineva la care tii mult sa te lase balta, am simtit cum e sa fii respins, ignorat, tradat si in final, am ajuns la concluzia ca eu sunt o dezamagire. Sunt un om care pune foarte mult suflet intr-o prietenie/relatie si totusi nu inteleg de ce mereu ajung sa fiu lasata balta. Sunt in al doilea an de liceu, nu vorbesc decat cu vreo 3 din clasa fata de anul trecut, "prietenii" care au zis ca vor fi langa mine mereu au disparut, pur si simplu au trecut saptamani in care nu vorbesc cu nimeni, niciun mesaj de la nimeni, nici un apel de la nimeni. E oribil sa stai sa te gandesti de ce toti te lasa balta si cat de oribil e sa te simti asa, sa nu ai cui sa ii spui ce simti, nici macar parintilor, pentru ca, nici lor nu le pasa. Sa treci pe langa vechi prieteni si sa va comportati ca niste straini, sa iti fie frica sa iti faci prieteni noi de teama ca te vor lasa si acestia balta odata ce incep sa te cunoasca mai bine, e pur si simplu oribil. Nici mie nu imi place de mine, nici ca aspect fizic, nici pe plan moral, dar incerc cat pot de tare sa le fac tuturor pe plac si tot nu sunt buna indeajuns pentru ei, pentru nimeni. Gandurile suicidale sunt prezente, insa nu mi-am facut niciun rau pana acum, doar ca e pur si simplu oribil sa fii prins intre propriile ganduri si sa nu ai pe nimeni alaturi si nimanui sa nu-i pese. Ma urasc, pe scurt. Ceva sfaturi cum as putea sa trec peste sau macar sa ma obisnuiesc cu asta?

Răspuns Câştigător
| ibaal a răspuns:

Buna,in primul rand ce ar fi sa nu le mai despici in atat de multe ate...
Oricat de mult ai vrea,cum zic mereu,nimeni nu este de neinlocuit. Prieteniile sunt rare si crede-ma,putine. Acum esti la varsta la care experimentezi si este normal sa treci si prin grele,pentru ca hei,nu e nimic roz.
In al doilea rand,toate pleaca de la tine,din mintea ta si asa cum lasi gandurile rele sa se strecoare,la fel de bine iti poti impune zilnic sa impingi limitele la extrem.
Tu in primul rand esti speciala,esti unica si meriti sa fii fericita!
Indiferent de ce spun unii si altii,nu uita ca asa cum tu treci prin perioade mai grele,asa si altii sunt poate usor deprimati sau ocupati si nu astepta mereu ca altcineva sa faca primul pas,preia initiativa!
Invita si tu amicii la suc,da si tu un mesaj.
Fii selectiva cu anturajul,alege putini,dar calitativi oameni langa tine,ale caror mesaje chiar sa merite asteptate.
Nu dispera,pentru ca oricat de cliseistic ar suna,altii chiar o duc mai rau. Si pana nu ajungi acolo,nu stii sa apreciezi ce ai avut!
Nu pune la suflet atat de repede,nu crede in vorbe,ci in fapte!
Cu suisuri si coborasuri ne traim viata,si daca vreodata iti pare rau de ceva,e din cauza a ceva ce ai facut,nu din cauza ignorantei si superficialitatii altora!
winking
Mult succes, draga mea!
Descopera-te, distreaza-te, accepta-te!
Ai o menire pe acest pamant, sa nu crezi vreo secunda ca esti inutilawinking

| AnonimGhost00 explică (pentru ibaal):

Multumesc mult! O sa tin cont de sfaturile taleee

| ibaal a răspuns (pentru AnonimGhost00):

Cu drag!
Sper sa auzim numai de bine!
Capul sus!happy

4 răspunsuri:
| Anabela777 a răspuns:

Toti oamenii se simt ca tine, chiar daca nu o spun sau arata. Deci nu te considera tu fata aia care vai, e batuta de soarta, ca in realitate n-ai probleme, crede-ma. Daca chiar erai asa de nefericita pe cat spui, iti luai viata de mult, deci nu esti in depresie. Tu in schimb tanjesti dupa schimbare, ceea ce denota ca esti complet normala. Pur si simplu alatura-te unor activitati, fie ca e vorba de sala, sau de voluntariat, sau cauta-ti un job part-time, ce sa te tina ocupata si sa-ti faca rost si de bani (gen starbucks), etc., unde vei intalni persoane noi. Singuratatea e temporara (asta doar in cazul in care nu stai 24/24 in casa si astepti sa-ti bata prietenii la usa). Nu te atasa de oameni, fa-i pe ei sa se ataseze de tine, fiind o persoana sociabila. Fa o schimbare de look, tunde-te, vopseste-te, fa ceva. Schimbările de look iti dau de obicei incredere in plus.

| AnonimGhost00 explică (pentru Anabela777):

Multumesc mult de tot pentru sfaturi!