Atunci cand doresti sa te apuci sa inveti, mintea iti fuge incoace si incolo din cauza multelor tale ganduri si sentimente, gandeste-te ca atunci cand este timpul sa inveti, estompeaza-ti orice gand cu privire la prieten sau rude, caci nu o vei face definitiv, o faci doar pe perioada in care inveti, iar daca in timp ce inveti iti vin ganduri cu privire la prieteni sau familie [care or sa ti se pare foarte importante si in-amanabile acele ganduri] alunga-le cu toata puterea, si chiar daca le mai lasi din greseala sa vina, cand devi lucida, alungale iar, si cauta sa iti pui toata atentia la lectii, este un efort constient pe care trebuie sa il faci.
Cauta ca sa intelegi logica lectiilor, nu incerca sa le inveti mecanic, daca le inveti mecanic, nici nu le vei retine, si le vei invata mult mai greu.
Lupta-te cu toata puterea sa le descoperi logica si sa retii acea logica, poate la inceput ti se va parea greu sa gasesti logica unei lectii, dar, daca te lupti, vei reusi, iar in momentul in care vei reusi sa ii gasesti logica, vei reusi sa ii gasesti si frumusetea, iar cand ii vei gasi frumusetea, vei reusi sa o retii.
Dumnezeu sa te binecuvinteze!
Pacea Domnului Isus! )
Ma gandeam, nu exista posibilitatea sa vorbesti cu ei pe net? Sa ii vezi la web? Asa ti-ar fi mai usor si ai putea sa te concentrezi mai mult la ce trebuie sa faci. Te poti duce si la un psiholog, te-ar putea ajuta si sa te intelegi mai bine cu mama ta, si sa iti revii. Totul este in mintea ta, daca iti sta mintea doar acolo, evident nu poti face nimic. Dar daca tu stii ca ei sunt bine, nu trebuie sa te gandesti tot timpul la ei. In plus, in vacante poate o sa mai ai ocazia sa te duci sa ii mai vezi.
Ba da exista dar daca ii vad imi fac mai mult rau mi-e mai dor de ei si nu mai pot.
Zic asta pentru ca nu de mult timp am m-a sunat fratele meu si mi-a dat pe nepoata-mea sa vb si cind a zis Hola dede am pufnit in plins si nu am mai putut vorbi deloc.
Cu cat o sa vorbesti mai des cu ei si o sa-i vezi mai des, o sa te obisnuiesti si n-o sa mai plangi. Cel mai bine e sa vorbesti cat de des poti.
Buna,
Vrem sa te ajutam. Hai sa stam de vorba despre situatia pe care o traversezi.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Romtelecom si Cosmote, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro
Asteptam sa te ajutam!