| euAdelina a întrebat:

De citeva luni in coace nu mai pot invata si nici sa ma concentrez la nimic...sa va povestesc cite ceva despre mine, eu fac parte dintr-o familie destul de numeroasa (8 frati), toti sunt mai mari si toti sunt plecati in Spania sau in Germania dar ce iubesc eu cel mai mult la familia mea sunt nepoti mei (iubesc copii in general) probabil multi va veti mira sau cine stie ce veti zice ca asa fac toti la care le spun dar am 20 de nepoti.
Eu sunt cea mai mica dintr-e frati si de mama mea fiind mai invirsta sunt mai distanta nu prea vorbesc cu ea.
deci cum va spuneam: de citeva luni nu mai pot invata asta vara in vacanta am fost la frati mei in Spani si cind m-am intors mi-a fost atit de greu sa ma despart de nepoti mei incit apoi oridecite ori vedeam poza cu ei plingeam, mor de dorul lorsi nu intelegeam nici o data de ce nu pot sa ma concentrez la nimic si toate imi iasa prost si nu mai pot invata deloc aproape inainte eram a doua din clasa dar acum cred ca sunt cam a patra. Mai am si o prietena care imi e ca si o sora si si cu ea nu m-am mai vazut de asta vara vorbim doar la telefon si asa dar mi-e asa dor de ei incit orice as vrea sa fac fac doar cu gindul la ei si de invatat doar cu copiatul sau cind ma asculta zic la intimplare si doar asa mai iau o nota buna.
Credeti ca e din cauza dorului care il port? si daca da cum credeti ca as putea sa fac ca sa nu imi mai fie dor? Nu mai pot pur si simplu simt ca nu ai pot dar mai e si baiatul care il iubesc foarte mult e tot departe de mine si mi-e si de el foarte dor.
Mai trebuie sa va spun ca nu prea am prieteni in afara de o prietena care mi-e ca o mama dar locuieste in Austria si vine doar in vacanta si mai o am pe cealalta prietena care mi-e ca si o sora mai mica dar e si ea departe foarte departe, eu sunt o fire timida si le spun prieteni doar carora merita prietenia mea si ma distrez doar cu ei dar colegi de clasa sau de scoala vorbesc cu ei doar despre scoala si asa tongue

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Atunci cand doresti sa te apuci sa inveti, mintea iti fuge incoace si incolo din cauza multelor tale ganduri si sentimente, gandeste-te ca atunci cand este timpul sa inveti, estompeaza-ti orice gand cu privire la prieten sau rude, caci nu o vei face definitiv, o faci doar pe perioada in care inveti, iar daca in timp ce inveti iti vin ganduri cu privire la prieteni sau familie [care or sa ti se pare foarte importante si in-amanabile acele ganduri] alunga-le cu toata puterea, si chiar daca le mai lasi din greseala sa vina, cand devi lucida, alungale iar, si cauta sa iti pui toata atentia la lectii, este un efort constient pe care trebuie sa il faci.
Cauta ca sa intelegi logica lectiilor, nu incerca sa le inveti mecanic, daca le inveti mecanic, nici nu le vei retine, si le vei invata mult mai greu.
Lupta-te cu toata puterea sa le descoperi logica si sa retii acea logica, poate la inceput ti se va parea greu sa gasesti logica unei lectii, dar, daca te lupti, vei reusi, iar in momentul in care vei reusi sa ii gasesti logica, vei reusi sa ii gasesti si frumusetea, iar cand ii vei gasi frumusetea, vei reusi sa o retii.
Dumnezeu sa te binecuvinteze!
Pacea Domnului Isus! )

4 răspunsuri:
| IsabelaIssa a răspuns:

Ma gandeam, nu exista posibilitatea sa vorbesti cu ei pe net? Sa ii vezi la web? Asa ti-ar fi mai usor si ai putea sa te concentrezi mai mult la ce trebuie sa faci. Te poti duce si la un psiholog, te-ar putea ajuta si sa te intelegi mai bine cu mama ta, si sa iti revii. Totul este in mintea ta, daca iti sta mintea doar acolo, evident nu poti face nimic. Dar daca tu stii ca ei sunt bine, nu trebuie sa te gandesti tot timpul la ei. In plus, in vacante poate o sa mai ai ocazia sa te duci sa ii mai vezi.

| euAdelina explică (pentru IsabelaIssa):

Ba da exista dar daca ii vad imi fac mai mult rau mi-e mai dor de ei si nu mai pot.
Zic asta pentru ca nu de mult timp am m-a sunat fratele meu si mi-a dat pe nepoata-mea sa vb si cind a zis Hola dede am pufnit in plins si nu am mai putut vorbi deloc.

| IsabelaIssa a răspuns (pentru euAdelina):

Cu cat o sa vorbesti mai des cu ei si o sa-i vezi mai des, o sa te obisnuiesti si n-o sa mai plangi. Cel mai bine e sa vorbesti cat de des poti.

| 116111 TelefonulCopilului a răspuns:

Buna,

Vrem sa te ajutam. Hai sa stam de vorba despre situatia pe care o traversezi.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Romtelecom si Cosmote, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro

Asteptam sa te ajutam!