| AlexAL275 a întrebat:

Bună TPU! De la un timp de vreme mă chinuie un gând, pot să zic chiar că mă stresează la maxim. Când îi văd pe ceilalți că sunt mai buni decât mine la ceva mă simt de parcă aș avea un cuțit împuns în venă. Mă sufocă gândul ăsta. Totul în jurul meu se schimbă în bine, numai eu rămân la fel. Și pot să zic că stau prost pe toate planurile. Am și 18 ani, urmează să dau și bacul și sincer nu aș vrea să-mi mai bat joc de viața mea cum mi-am bătut până acum (nu vorbesc de droguri sau păcănele). Pur și simplu îmi trebuie ceva care să mă diferențieze de restul oamenilor, vreau să fiu în vârf, vreau să reușesc. Ce părere aveți?

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| NonZarek a răspuns:

Dorința de a fi în vârf e una foarte normala, toată lumea își dorește sa fie cel mai bun, sa îl întreacă pe vecinul de lângă el, dar tocmai fiindcă suntem umbriti de gândul acesta, nu vedem adevăratul motiv și ce ne dorim de fapt cu adevărat. Trebuie sa gândești și sa realizezi ca Telul nu este de a deveni mai bun decât celalalt, dacă vei gândi mereu asa și mintea îți este obișnuită sa creadă asta, nu vei reuși și nici nu te vei dezvolta. Trebuie sa realizezi ca scopul tău e sa devii cea mai buna varianta a ta! Nu a celorlalți sau sa fii ca și ceilalți. Elimina gândurile astea, schimba concepția, modul în care privești lucrurile e primul pas spre succes, dacă îl modifici, e garantat 100% ca vei reuși în viata.

Cea mai mare problema în viata noastră este tehnologia, mai exact rețelele de socializare care arata o viata falsa, dar, care ne face sa credem ca e adevărată iar acest lucru ne afectează, vedem cum alții se distrează prin tari exotice, sau se lauda cu mașinile lor scumpe dar noi nu știm ca în spatele pozelor, persoanele respective nu sunt deloc fericite, poate nu au părinți, sau nu se simt ei îndepliniți, sunt extrem de multe motive însă ele nu sunt expuse.
De aceea trebuie sa îți controlezi mintea, sa o antrenezi sa nu creadă ce vede.

Noi de mici suntem învățați ca trebuie sa fim mai buni decât cel de lângă noi, mie de ex părinții mereu îmi spun de ce nu sunt mai bun decât celalalt? De ce nu învăț ca și el, de ce nu pot sa ma mențin etc, iar asta afectează în mod inconștient comportamentul persoanei (în cazul meu, eu), iar asta se întâmplă tuturor, peste 75% din adolescenți.

Cele de sus fiind spuse, faptul ca tu nu reușești sa evoluezi în modul în care cei din jurul tău evoluează nu prezintă o problema! Suntem persoane diferite care gândesc diferit, funcționează diferit și în mod unic, de aceea nu trebuie sa te lași distras de ideea care societatea ti-a băgat-o în cap, e doar o iluzie de care poți scăpa.
Ești unic în felul tău și nu permite altora sa te contrazică sau sa îți seteze limitele. Fii mândru de tine, lucrează la tine, fii pozitiv și muncește din greu pentru a deveni cel mai bun tu! Eu stiu ca vei reuși, nu te cunosc, ești doar un străin pentru mine dar știu ca vei reuși, dacă ți-ai pus întrebările de mai sus, înseamnă că ești inteligent și ai realizat ceva, însă ai nevoie de timp pentru a afla! Doar crede în tine și vei vedea ca doar cerul va fi limita!
Mult succes și sper sa aud ca ai reușit!

3 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

1. Să vrei.
2. Să faci ceva.

| InYourPants a răspuns:

Totul in jurul meu se schimba in bine, numai eu raman la fel.

Si cine e de vina?

| AlexAL275 explică (pentru NonZarek):

Vreau să fiu puternic atât mental cât și fizic, independent și să nu mai caut acceptarea celorlalți. Problema este faptul că trebuie să muncesc mult pentru a ajunge la lucrurile astea.