Buna, ei bine ideea ca preferi sa suferi nu este deloc buna si nu ar trebui sa te mai inchizi in tine pentru ca nu iti face bine nici mental nici si psihic. Sa discuti cu familia nu suna o idee prea buna pentru ca fara intentii rele membrii familiei sunt predispusi sa judece asa ca de ce nu iti gasesti o prientea buna careia sa ii poti spune orice si asa te vei elibera de multe probleme. Sau daca te face sa te simti mai bine macar povestesteni-le noua celor de pe TPU pentru ca te vom asculta si vom incerca sa iti dam sfaturi folositoare din propia noastra experienta pentru ca toata lumea a avut si perioade grele. Daca esti inchisa in tine cel mai bun lucru de facut este sa iti gasesti un hobby. Ce iti place sa faci? Concentreaza-te pe acel lucru si daca ar fi un sport sau ceva in echipa ar fi cu atat mai bine pentru tine. Te pup si capul sus ca totul o sa fie bine
Multumesc mult pentru sfaturi! :*. sper sa fie bine si la mine .
Buna. si eu sunt la fel. nu stiu. si eu sunt inchisa. incerc sa le zambesc parintilor mai des, si sa stau mai aproape de ei. Eu una nu suport sa ma stranga ei in brate sau chestii de genu'. si ei au observat asta, si incearca sa ma inteleaga. Cu prietenii nu ma cert, pentru ca daca sunt mai inchisa, nu prea ies cu ei si nu prea vorbesc decat la scoala. Incearca macar cu mama ta sa te intelegi mai binisor, eu incerc. dar dupa ce ma inteleg mai bine, ajung iar sa ma cert cu ea. ce pot spune, incerc sa ma refugiez in unele pasiuni ale mele. de exemplu cand sunt suparata ma duc in camera, ma inchid si incep sa pictez sau sa desenez, si in felul acesta macar imi fac parintii fericiti cu "operele" mele. Eu daca nu discutam cu parintii mei prea mult, mi-am gasit o "prietena buna" la scoala, care cu prima ocazie care a avut, a spun toate lucrurile mai aiurea despre mine in fata clasei, eu nefiind la scoala. de atunci, chiar am fost si mai inchisa. dar, ce pot spune, de atunci, comunic mai mult cu mama mea. sper ca tu sa nu patesti asa cum am patit si eu cu "prietena" mea. de aceea te rog macar ceea ce poti sa impartasesti sa ii spui mamei tale. dar ceea ce nu poti sa spui, sa stii doar tu, sau sa iti faci un jurnal:) eu asa am facut:) dar sa il pitesti bine :*. eu l-am pitit bine. si cateva luni nu l-am mai gasit:)) ei bine, daca ai nevoie de o prietena ca tine, poti sa ma contactezi: https://www.facebook.com/natalia.laura.lupu?success=1 :*