anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

BUNA TPU ma tenteaza de ceva vreme idea de a ma taia la mana cu o lama am acest gand din cauza mamei mele pot sa va spun ca scriu in acest moment cu lacrimi in ochii zi de zi ma cert cu ia ma face in toate felurile posibile parinti sunt despartiti asa ca stau cu mama si bunica in casa zi de zi ma doare capul ingrozitor si ochii rosii nu o mai suport ma face sa plang zi de zi nu am mai auzit o vorba buna dela ia dela 6-7 ani acum am 13 ma tot critica in truna si stie ca nu suport sa tipe cineva la mine sau sa ma critice din cauza acestor probleme am ajuns sai zis ca o urasc ca numai vreau so vad ia pe mine nu ma vroia vroia sa ma avorteze nu ma dorea si ii tot zic de ce mai facut casa ma batii sa ma faci cum vrei referitor la bataie ma bate ma ia de par da in mine cu palmele no mai suport vreau o viata linistitia cu cineva care sa ma iubeasca intr-adevar nu stiu ce sa fac am ajuns sa-i zic ca daca mai continua asa nu o sa ma mai vada acum imi doresc sa nu fi fost oare cum o fi fost fara mine nu stiu dar nu o mai suport am ajuns sa cred ca nu-i pasa de mine deloc chiar deloc asa ca mam gandit la cat de suparat sunt ca durerea e o solutie sa uit dee ia mam gandit sa ma taii la mana cu lama dar am riscul de a murii am mana subtire mise vad venele si orkum daca as murii as avea de castigat nas mai fii n-ar mai avea in cine sa dea sa ma bata sa ma certe tooata ziu voi daca ati fost in situatia mea ceati fi facut ma gandeam sa ma duc la un psiholog chiar numai stiu ce sa fac voi ati ajuns vredata in ziua in care va doriti sa numai traiti eu da zi de zi va rog ajutati-ma ati avut si voi aceasta problema? va rog vorbesc serios

14 răspunsuri:
| nykoko a răspuns:

Sincer si eu chiar in momentul acesta m am certat cu mama sincer si eu am ajuns de mai multe ori sa ma gandesc la ceva ce nu ar trebui sa ma gandesc. aproape aceiasi situatie e si la mine mama e despartita de tata iar eu locuiesc cu ea si de cand a plecat tata ma tot jigneste ca sunt ca tata ca mai bine nu ma mai nastea si restull..sincer eu zic sa incerci sa te porti cu ea cu indiferenta si incearca sa te gandesti la altceva atunci cand ea incepe sa tipe.Si cu chestia cu bataia daca te bate asa de des mai bine eu zic sa te muti la taicato.PAREREA MEA.

| raluca4 a răspuns:

Te rog sa nu faci prostia asta chiar daca mama ta te cearta si te bate nu trebuie sa faci asa ceva si toate bataile astea si certurile astea vin de la ceva. Incearca sa fii intelegatoare sa mergi la ea si sa ii ceri scuze pentru tot ce ai facut stiu ca asta nu iti prea place dar daca ai faceo poate lucrurile se vor schimba.Incearca sa stai pe langa ea si ajut-o iar cand vezi ca e nervoasa te sfatuiesc sa nu stai langa ea ca iar incepe cearta iti spun di propria experienta.Sau intreab-o dc te bate, cu ce ai gresit de te cearta si poate ca lucrurile se vor schimba.
Si sa stii chiar daca ea te bate si te cearta ea tot te va iubi pentru ca esti fiica ei si daca te-ar ura poate ca acum ai fi fost la internat sau pe strazi sau poate chiar nu ai mai trai. Asa ca nu te gandi la lucruri cum ar fi sa te tai cu lama la mana sau altele.Incearca sa o prinzi intr-un moment singura si discuta cu ea dar sa nu fie altcineva acolo pentru ca ar putea sa iti bage bete in roate daca intelegi ce spun. Sper ca te-am ajutat pa :*

| 202 a răspuns:

...si eu am fost in aceeasi situatie
tot asa nu mai suportam am vrut sa ma omor.sh ce crezi...am pus intr. ocana cu apa detergent de vase dar nu a tinut fata. pnm nu iti face tie rau doar pentru ca te face eaa sa suferi. si nici nu ai de ce sasa te duci u la psiholog ea e cea cu problema, faza la ea e ca poate o depaseste situatia faptul ca te are si te creste de una singura fara tatal tau faptul ca nu tea vrut de la inceput, poate e pe sistem nervos, ti.am spus si mai sus stiu cum e prin aceeasi faza am trecut si eu si chiar cateva luni bune daca nu ani, am fugit de acasa dar cand m.aam intors a fost si mai rau, te.as sfatui sa mergi sa stai la niste rude primitoare, pmn si eu am vrut sa fac lucru asta aveam la cine sa ma duc dar imi era frica de ei si stiam ca cu toate ca nu prea le convine prezenta mea in casa tot nu ma vor lasa sa plec. mai e o solutie incearca incetu cu incetu sa fi dulce cu mama ta, n.as putea sa zic sa incerci sa inveti bine ori chestii din astea ca stiu cum e nu prea ar interesa.o, incearca sa o ajuti la treaba, nu stiu ce sa mai zic, sh cum spuneam mai sus incearca sa fi dulce cu ea nu din prima ci treptata azi o intrebi ce mai face maine o mai iei de mana cu toate ca poate primul impuls al ei ar fi sa iti vorbeasca rastit ori sa te respinga tu sa continiu, si faza cu ajutatul la treaba crede.ma ajuta foarte mult e mare lucru pentro o mama sa nu pice toate "oalele" in capul ei adica sa aduca si bani in casa sa faca si curatenie, cred ca m.ai inteles ce am vrut sa zic. daca e poti sa-mi lasi mesaje pe privat, eu sunt la profil pedagogik si invat si psihologia te.as putea ajuta happy cum m.am putut ajuta si pe mine, de inca sunt in viata si vorbesc serios u ai doar 13 eu am 18 sh am trecut prin mult mai multe.ai grija de tine!

| LyoDDxD a răspuns:

Daca vrei sa te omori poti sa iei o ascutitoare foarte buna de la care demontezi lama big grin apoi iei un snur sau ceva mai fros si te legi de mana (la 3-4 cm de cot) foarte strans. Trebuie sa astepti vreo 4-5 minute sa se invineteasca mana si sa simti ca iti amorteste. Apoi iei lama si te tai cu ea de-a lungul venelor (incearca la mai multe vene, inclusiv la cele pe care la vezi pe dosul palmei. S-ar putea sa doara putin. Apoi dezlegi snurul si o sa vezi cum curg siroaie de sange big grin. Sa imi trimiti si mie o pozahappy

Un sfat bun e sa faci asta in timpul noptii ca sa te gaseasca moarta happy

| goleanatalia a răspuns:

Parerea mea este sa purtati o discutie despre toate problemele.Nu iti taia venele, nu ai ce rezolva cu asta, inchide-te in camera ta si stai un moment singura si linisteste-te sau gandeste-te cu ce i-ai gresit, pentru ca oricum e mama ta. Intreab-o de ce se comporta asa cu tine? Poate si tu i-ai gresit cu ceva.Trebuie sa purtati o discutie si sa rezolvati aceasta problema. Nu stiu ce sa iti mai spun pentru ca eu nu am fost intr-o situatie de genul acesta :d. Incearca sa vorbesti cu ea sa vezi de ce se comporta asa. Sper ca te-am ajutat:d

| structura a răspuns:

Salut, ahaha ai 13 ani si vrei sa mori, stai calm, nu trebuie sa mori, daca te omori esti o lasa te bate un **** de viata, sa mori din cauza mamei tale, ca te bate? pe toti ne bat parinti, ne cearta, ca iti zice ca esti avortata, multi parinti jignesc copii, ii bat, si multe altele, te bate degeaba? poate faci ceva, ia gandeste-te, si daca faci ceva nu trebuie sa te bata, NU trebuie sa mori, trebuie sa privesti viata din alta perspectiva, sa vezi altfel viata, daca e grea sa vezi ca e buna, sa o iei la misto (pe viata nu pe mama ta) sa spui in sine ta si ce daca, ce poate sa mi se intample, iar de mama ta, na ce sa zic, cred ca e redusa mintal, daca te bate, u te opune, adica dai dreptate, daca iti face morala, nu te opune, accepta ce zice ea, fara sa faci misto sau sa fii obraznica, si ai sa vezi ca o sa fie mirata,( de ce nu vorbesti cu ea? sau du-te la tatal tau) sa stii ca e bine sa te duci la un psiholog, dar daca nu ai incredere sau tie rusine, (sau nu ai bani, pentru ca costa) iti reconand sa-ti faci un jurnal personal, unde sa scrii tot ce faci, in special ce te nemultumeste, ce te doare, cum ai vedea o viata mai buna, ce tiai dori de la mama ta, de la familia ta, si sa realizezi ca toti avem probleme, poate si mai grave, dar trebuie sa fii motivati sa traim, numai bine

| Andrei233 a răspuns:

La cate greseli gramaticale ai, imi dau seama de ce gandesti asa.In fine, am inteles esentialul chiar daca nu am citit tot.Asa,si daca te tai cu lama,ce crezi ca rezolvi? Crezi ca o sa i se faca mila de tine cuiva si o sa te pisiceasca dup-aia? Nu. Arata-i ca tu esti mai buna,nu mai proasta. Du-te la scoala, invata, pleaca la facultate, gaseste-ti un loc de munca, fa-ti o afacere proprie.In primul rand o sa-ti demonstrezi tie ca esti mai buna, apoi tuturor.Dar daca tu crezi ca e mai ok daca-ti tai venele, go on!

| raluca4 a răspuns:

Sper sa nu il asculti pe ala care e de acord cu moarte cred ca e cam dus cu capul de a zis asa ceva. Nici macar nu te gandesti la asa ceva pentr ca nu e bine si daca esti crestina iti dai seama unde vei ajunge straight face

| CameliaKB a răspuns (pentru LyoDDxD):

Baraised eyebrows tu esti bolnav la cap? :O

| Blueeeeee a răspuns:

In primul rand vino-ti in fire si incearca sa gandesti deschis si matur, si nu mai scrie "ia" in loc de "ea", foloseste corect limba romana pentru ca sunt destuli care nu sunt in stare. Sa te tai cu lama? Really?happy Mai calmeaza-te happy Cred ca totusi dramatizezi prea mult! Mult prea mult! happy Nu cred ca te bate fara sens si te pocneste si ca aia si ca aiahappy Calmeaza-te si vezi totul cu adevarata fatahappy LyoDDxD tu meriti sa stai in camasa de forta la 3 metri sub pamant. Mai lasa tata gandurile astea sadice happy.

auran
| auran a răspuns:

Off, ce-ar fi daca toti care au aceeasi soarta cu tine s-ar omora! Crezi ca ar fi o solutie?! Incearca sa te pui si in pielea mamei tale, crezi ca-i este usor? Si ea are sentimente si chiar poate isi doreste sa nu fi existat dar, are o raspundere - pe TINE! Asa ca, incearca sa porti o discutie cu ea sau chiar mergi la un psiholog, te va ajuta cu siguranta! Fii mai ingaduitoare...

| danytare a răspuns:

Buna ziua

| Die112 a răspuns:

Da,eu nu m-am certat cu mama(ma rog,ma mai cert cu ea,doar ca ea e plecata si abia o vad),dar de mine se rade din gradinita din cauza ca-s scunda,si,sincer,de mult vreau sa ma tai,iar zi de zi ma gandesc la suicid si la cum ar fi faptul sa mor,presupun ca n-as mai plange zi de zi, nu m-am taiat pana acum, am incercat, doar ca nu merge si vreau urgent sa ma tai, caci nu-mi mai suport viata asta de rahat

| Danii_Danii_1998_Phmh a răspuns:

Am citit acest text cu lacrimi in ochi pentru ca stiu prin ce treci tu, suna la 116 111, o sa te ajute, eu am sunat, ma certam cu bunicamea si tot plangeam noaptea ma culcam la 3 noaptea, suna, o sa te ajute foarte mult p.s. daca vrei sa luam legatura, da-mi mesaj pe facebook, fi cuminte