Propria ta gândire îți creează aceste gânduri într-un mod absurd și voluntar. Ești un fel de sado masochist cu propria minte având în vedere ca îți proiectezi viitorul ceea ce e din nou absurd, și îl proiectezi și într-un mod morbid ceea ce evident va conduce spre anxietate. Nu mai gândi și acționează când vrei sa atingi un obiectiv, nu mai gândi și reautoeduca-ti refluxul mental, gândirea și fricile care nici nu sunt reale. Ceea ce vei gândi exact aia vei și atrage, singur te afunzi în mocirla, culmea o faci și voit!
Nu îți mai imagina, nu mai gândi în direcțiile negative, trăiește momentul și fa lucruri sa te distragă de la astfel de gânduri. Găsești un hobby, o noua activitate, citești o carte, vizionezi un document, te apuci de sport, îți găsești un scop și asa scapi de aceste gânduri.
Nu o sa se întâmple nimic groaznic crede-mă, asa se manifesta anxietatea, tu trebuie sa o înțelegi și sa o elimini prin reautoeducarea mintii.
Dacă nu poți; atunci vizitează un specialist, fie el psiholog sau psihoterapeut sa te învețe sa nu îți mai proiectezi viitorul.
Incearca sa iti faci noi scopuri si hobbyuri
daca nici asta nu functioneaza vorbeste cu familia sau chiar cu un psiholog deoarece poti ramane cu traume
sper ca te am ajutat
Niciodată! Este doar un simptom al anxietății, și anume frica. Anxietatea are la baza frici iraționale, care nu exista în realitate.
Este vorba de emoții subiective neplăcute de spaimă față de evenimente anticipate, precum simțământul morții iminente, posibile boli cauzate de ipohondrie și frici fata de viitor sau fata de cineva cunoscut, toate astea sunt simptome fictive, ireale care nu au nici o legătură cu realitatea și evenimentele din viata ta.
Anxietatea este o gălăgie mentală cauzata de propriile frici, și anticipare a unor evenimente neplăcute, sau chiar tulburătoare, dacă fricile, senzațiile astea sunt regulate; anxietatea ta e cronica, adică tulburare anxioasa ( o ai de mult timp, nu ai tratat-o), dacă anxietatea ta se manifesta ocazional și nu o ai de mult timp atunci suferi de anxietate acuta și o poți vindeca complet.
Frica ta este o ficțiune, adică nu se întâmplă ca și acțiune în fata ochilor tai, gândești prea mult în abstract, anticipezi și îți proiectezi posibile evenimente care te poate pune în pericol, de fapt, toate astea sunt senzații resimțite de propriile tale gânduri iraționale, nimic nu ți se va întâmpla, totul este o iluzie, o imaginație. Dacă continui asa, anxietatea o vei resimți și sub manifestări fizice, somatice, pe lângă acestea ce le-am numerotat, posibil sa dezvolți și o tulburare ipohondrica pe fond anxios, stresant, solicitant.
Nu se întâmplă absolut nimic.
Poate este cauzat de... incercarea de a anticipa totul, de a avea control asupra lucrurilor.
Ai incercat un psiholog?