anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Numele meu este Marius si am 14 ani. Am o mica problema. Eu si verisoara mea am devenit foarte apropiati de cand a intrat in clasa a 5-a. In ultimul timp am observat ca se comporta altfel. Eu as crede ca i-a venit ciclul dar nu pot fii sigur. As vrea sa stiu cum imi pot da seama daca i-a venit si cum as putea sa o ajut. Am vazut ca multe fete spun sa o las in pace dar ea fiind mica si l-a inceput mama mi-a spus ca daca i-a venit o pot ajuta sa treaca mai usor.

Observatii: Dimineata noi mai mergem cateodata impreuna. Dupa ce ajungem putin mai departe mai ales cand trecem strada ma i-a de mana si ma tine destul de strans, iar cand trece un barbat pe langa noi ea se apropie din ce in ce mai tare de mine si cateodata chiar se lipeste de mine.

Cum imi pot da seama daca este la ciclu si cum o pot ajuta? Dupa sfaturile mamei ar trebui sa stau langa ea mai des si sa o ajut dar am nevoia si de parerea voastra.

7 răspunsuri:
| AtateaConditii a răspuns:

Ce legatura are ciclul cu comportamentul ei, se zice ca la ciclu devi mai nervoasa mai stresata nu speriata. Ar fi cam jenant sa o intrebi daca i-a venit. Vorbeste cu ea poate nu e ceea ce crezi tu si mama ta, poate i s-a intamplat ceva in clasa sau are momentele ei proaste, se intampla tuturor dar daca chiar vrei sa o ajuti fa-o sa zambeasca, fa glume sa se simta bine.

| Sasha203 a răspuns:

Eu nu cred ca e din cauza menstruatiei (ciclu). Cred ca de fapt are alt fel de probleme, mai degraba emotionale. Daca vrei sa o ajuti, vorbeste cu ea, dar nu direct despre ceea ce i se intampla ci incearca sa o faci sa aiba incredere mare in tine, arata-i ca o sustii si dupa, o sa-ti spuna ce problema are. Am impresia ca problema ei e mult mai delicata...

| MrsVamp a răspuns:

laughing) asta e o problema care nu prea ai cum s-o rezolvi tu
iar treaba cu tinutul strans de mana si lipitul cand trece un barbat pe langa voi nu prea cred ca are legatura cu cicl**

| MariusSixx a răspuns (pentru AtateaConditii):

De problemele emotionale sau problemele din clasa am vorbit chiar azi si a spus ca nu are. Ea are incredere in mine. Mi se pare ca i-a venit deoarece ii este frica de barbati/baieti mai mari si e usor inchisa in ea. Mi-a spus ca nu prea vorbeste decat cu mine si in ultimul timp este foarte suparata si nervoasa daca se intampla ceva. De multe ori nu ii convine nimic...

| MariusSixx a răspuns (pentru Sasha203):

De multe ori nu ii convine nimic si e usor inchisa in ea. In ultimul timp e mai nervoasa si ii e foarte frica de barbati/baieti mai mari. Cu mine este foarte apropiata si mi-a spus ca sunt ca un frate pentru ea. Daca problema ei ar fi alta cam care ar putea fi?

| AtateaConditii a răspuns (pentru MariusSixx):

Si de ce sa ii fie frica de barbati? Poate a fost violata( doamne fereste). Daca chiar sunteti asa apropiati intreab-o direct desi nu cred ca te ajuta la nimic, nu ai ce face e un luru natural are se intampla tuturor femeilor.

| Sasha203 a răspuns (pentru MariusSixx):

Din ce-mi spui tu, tind sa cred ca este vorba de o agresiune. Poate fi atat fizica cat si morala...foarte delicat! Sustine-o!