anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună, TPU! O să intru direct in subiect.
Simt că nu mai pot. La școală primim tone de teme, teste si proiecte. Parcă niciun profesor ne ne înțelege, toți ne dau teme de parcă numa materia dumnealor o facem la școală. Știu sa îmi organizez timpul, dar deja nu mai pot. Nu am niciodată timp sa ies afară, nu am timp sa vorbesc cu prietenii, nu am timp sa petrec timp cu familia. Simt pur si simplu ca ma,, sălbăticesc ". In fiecare zi ma consum si sunt stresată in permanență. Si nu mai zic că nimeni nu ma înțelege...
Ce sa fac, cum să rezist?

11 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Cum nu ai timp?
In timpul saptamani scoala si teme, iar in wekeend poti iesi 4-5 ore afara, sa te relaxezi.
Nici nu se invata acum cat se invata acum 30 de ani si tot va plangeti aiurea.

| dullcat a răspuns:

Buna.Eu iti sugerez sa te concentrezi doar pe materiile importante.Aici e vorba mai mult de cum iti dozezi efortul pentru fiecare, efort corelat cu timpul.Deci daca le prioritizezi pe toate si cauti sa iei numai 9 si 10 e posibil sa ajungi la burnout. Daca ai numai timp de teme si pentru celelalte activitati obligatorii pentru buna ta dezvoltare personala nu mai ramane nimic, atunci rezulta ca nu prea iti organizezi timpul bine.Nici macar in weekend nu se poate sa iesi cu prietenii?

| StoicAnalysis a răspuns:

Concentreaza-te doar pe cele mai importante cum ar fi : romana, matematica, fizica, chimia, biologia, engleza, franceza, istoria, geografia.

Pe cele mai neimportante cum ar fi : desenul, sportul, informatica, etc. abordeaza-le cat sa iei nota de trecere sau cat poti tu. Oricum nu iti vor fi de folos la examene sau la bac.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu te ajuta la nimic 10 pe linie sa stii.
nu e nici eficient, nici sanatos, nici util.

concentreaza te pe ce iti place si ce crezi ca iti va fi util in viitor

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Violleta2022):

Nu am timpt de ieșit afară, doamnă dragă. Nu mă plâng aiurea, dar țin să vă anunț că am evoluat între timp. Până la urma nu mai suntem in vremea comunismului...

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru dullcat):

Ieri de exemplu am scris de la 20.30 la 24:30. (eu termin orele la 19.00) Am scris tema dată de luni pentru astăzi la matematica. Azi dimineață m-am trezit la 7:30 si am scris la chimie si am învățat la restul materiilor. In weekend ma trezesc la 8, merg la cex, ajung acasa, ma apuc de teme si scriu toata ziua. Și dacă nu imi organizez bine timpul, cum sa fac? Adică nu știu cum sa mi.l organizez altfel, daca ma poți sfătui aș fi recunoscătoare.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru StoicAnalysis):

Cam asta si fac. Dar la materiile mai importante primim foarte multe teme. Știu ca doar prin exercițiu înveți, dar uneori mi se pare exagerat totul.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru suntserios):

Bine, mulțumesc!

| StoicAnalysis a răspuns (pentru anonim_4396):

Important e sa nu dai chiar tot din tine la orice, daca nu poti psihic. Invata mai mult la materia care iti face placere sau care te intereseaza. Si pe viitor poate alegi un liceu sau o facultate care au la baza acele materii, pentru a-ti fi mai usor si pe viitor.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru StoicAnalysis):

Ai dreptate! Mulțumesc!

| StoicAnalysis a răspuns (pentru anonim_4396):

Cu placere! Spor la invatat! happy