Dar ti-ai pus intrebarea cati din acestia ar fi, in fapt, niste mici puslamale? Tu chiar ai impresia ca parerea lor despre tine chiar face macar doua cepe degerate?
Asta-i marea problema a omului, ca are impresia ca gura lumii scade din valoarea lui intrinseca. Nici vorba! Tu nu ai nevoie de straini sa te valideze sau sa-ti spuna cum esti tu, de fapt, in sinea ta, in profunzime. Nici n-au cum, ca-s straini, nu-i asa? Doar cei dragi ar trebui sa te cunoasca ceva mai mult. Si doar in cazul lor ar trebui sa-ti pese! Oameni cu care iti intersectezi viata la modul complex, cu care traiesti si bune si rele, nu orice neica nimeni, chit ca-i coleg si pare sa fie cunoscut de-al tau, amic. Nu e!
Deci, fii realist si istet: nu da doi bani. Apa va trece, pietrele vor ramane. Unii vin, altii pleaca si viata merge inainte. Cei pe care-i cunosti azi probabil ca vor fi istorie si amintiri in cativa ani. Si viata iti va rezerva alte alte surprize si provocari, oportunitati si aventuri.
Get real!
Probabil ca faci asta ca un soi de defulare, ca o supapa atunci cand se aduna prea multa tensiune. Semn ca relationarea te face sa acumulezi stress.
E normal sa vrei sa te retragi in contextul asta, insa cred ca ar trebui sa lucrezi mai mult la cauza problemei, anume ce te indispune, ce te tensioneaza cand ai relatii sociale? Te simti complexat? De regula parerea noastra despre noi insine in ce priveste aspectele extreme (negative sau pozitive) este mai... exagerata decat ne vad ceilalti, in fapt...
Cred ca ma tensioneaza faptul ca majoritatea prietenilor sau colegilor ma judeca foarte mult si acest lucru adunat cu faptul ca nu imi place de loc cum arat, ma urasc cand ma uit in oglinda ma fac sa cedez si sa simt ca nimic nu are rost
Anonimul35 întreabă: