Salut! Cei prosti cedeaza primii.....deci faci tu proiectul sa le arati ca esti mai buna ca ele si sa le fi model.Sau poti sa le explici ca trebuie sa te ajute macar cu putin.
Asigura-ti tu nota, dar inainte de prezentare sau dupa prezentare, vorbeste cu profa si spune-i ca ai lucrat doar tu.
Chiar daca te plangi ca nu te-au ajutat e vorba de lucru in echipa si tot aceeasi nota veti lua toate. Plus ca-ti atragi si dusmania si invidia lor.Chiar daca nu-ti pasa, tot te va afecta.
Singurul castig e pe plan personal, tu
vei invata sa faci inca un lucru care te va ajuta, iar ele vor ramane la acelasi nivel.
La scoala ii spui profesorului/profesoarei ca ai muncit tu singura si ele nu te-au ajutat deloc..Si eu am mai avut sa fac proiecte si profesorul a spus sa votam pe cine din grupa sa- puna 10 si toti m-au ales pe mine pentru ca eu l-am facut.
Nu ma intereseaza dusmania si invidia lor. Oricum este imposibil sa fi prieten / a cu astfel de persoane. Nota nu poate fi la fel pentru toate din echipa, nu mi se pare corect deloc. Daca suntem 4 fete in echipa si muncesc doar eu, de ce sa luam 10 toate? Care-i efortul depus de ele?
Asa-i cel mai bine de facut. Daca nu se implica iau nota doar eu si ca sa obtina nota si ele sa-si faca proiect separat. Eu nu mai sunt in echipa cu persoane de genul asta, care mai rau ma incurca. Mersi pentru raspuns! Iti acord tie funda.
Si tie ce tii jale sa aiba si ele 10? ar trebui sa te intereseze notele tale, de restul paralel. faza e la fel cu coipietul.am una in clasa care face mereu totul corect si restul clasei nu se descurca(ma refer la citeva obiecte) si aia nu da niciodata sa copii.toti o urasc pe fata aia.
In primul rand, nu e aceeasi chestie cu copiatul. In al doilea rand, in viata ca sa obtii ceva trebuie sa muncesti, nu sa astepti sa faca altul in locul tau si tu beneficiezi de pe urma lui. Nu-i corect! Asta se numeste profit! Daca procedez asa se vor obisnui sa profite si intotdeauna ma vor folosi ca sa castige ceva prin mine. Deja m-am saturat sa fiu folosita de toti. Sa munceasca si singure!
Ok.asta e parerea ta. daca ele nu iti sunt prietene atunci cred ca da ai dreptate.dar daca iti sunt prietene si tu faci asa cu ele atunci cred ca esti egoista.
Am pățit şi eu o chestie de genul acesta la un proiect. Eram în echipă cu încă 4 persoane, din care nici unul nu s-a oferit să mă ajute, cu toate că era şi proiectul lor.
Am muncit singură timp de o săptămână, iar la sfârșit, când trebuia să prezentăm proiectul l-am prezentat toți. Însă, mi-am făcut destul curaj încât să spun că nu e drept, că proiectul l-am făcut doar eu, iar ei nu merită 10.
Atunci profesoara ne-a întrebat cine a muncit la proiect, iar eu am spus adevărul, cu toate că mai târziu mi-au fost adresate mii de jigniri, însă aceasta era adevărul.
Aşa ar trebui să faci şi tu.
Îl faci singură, iar la final îi spui profesoarei că ceilalți nu au contribuit cu absolut nimic.
Nu imi sunt prietene, sunt persoane care au profitat de mine de cand ne-am cunoscut, tocmai de aia vreau sa pun stop acum.
Atunci sa spui profesorului fata de ele ca nu au muncit.sigur ca ele o sa se uite la tine nedumerite, tu sa te intorci si sa le zimbesti. apoi daca o sa iti spun ceva le zici ca nu iti sunt prietene si ca asta e cinsit.
Asa o sa fac. Nu ma intereseaza jignirile lor. Ii jignesc mai tare.
Chiar nu-mi pasa daca ele comenteaza dupa aia. N-au niciun drept. Am facut ce trebuia.