Meseria e buna dar e greu pana incepi. Dupa ce ai terminat scoala ori te angajezi ca psiholog la o scoala sau ceva daca gasesti post, ori iti deschi tu cabinet (ceea ce necesita o investitie destul de mare), ori gasesti un psiholog mai batran care sa te ia sub tutela lui si sa lucrezi alaturi de el (nu neaparat batran). In rest e o meserie frumoasa daca ai rabdare sa asculti toate necazurile oamenilor si dupa ce pleci de la servici sa nu duci din necazuri acasa, sa te detasezi. Dar asta se invata pe parcurs. Incearca sa asculti problemele oamenilor si sa incerci sa-i sustii moral, vezi daca poti face asta si iti place si o sa fii un psiholog grozav.
Buna! Nu stiu ce varsta ai dar, poti sa faci facultatea de psihologie pentru ca oricum te va ajuta chiar daca alegi sa profesezi in alt domeniu si in facultate o sa vezi multe ramuri si variante. Poate o sa-ti placa partea de resurse umane despre care poate nu stii prea multe acum. Daca ai inclinatii umaniste e o idee buna cu siguranta.
Daca alegi sa faci aceasta facultate este o alegere buna deoarece te va ajuta sa intelegi comportamentul oamenilor, te va ajuta sa vezi viata cu alti ochi.
Nu imi place ideea. De ce? Cei care aleg aceasta "cale" au prostul obicei sa bage pe gat pacientilor religia lor tampita (plus ca oamenii astia baga pe gat altora viata lor, modul lor de viata pentru ca ei stiu mai bine si chestii de genul. daca mai e si religios ca tine, e clar ). AM mai vorbit cu cineva care mergea la psiholog cum ca tampitul ala incerca sa il "aduca pe calea cea buna", baiatul fiind ateu si idiotul ala religios.
Am 12 ani si imi place sa invat despre anumite elemente din psihologie.
LiLu întreabă:
Credinoameni întreabă: