| Daughter a întrebat:

Am primit recent un Bonsai, insa nu inteleg de ce planta a inceput sa se ofileasca. Sfaturi pentru a preveni moartea acestei plante? Nu inteleg ce fac gresit. Multumesc.

Răspuns Câştigător
| 6Anonim9 a răspuns:

Sunteti niste idioti. A gresit omul categoria.
Am si eu un bonsai acasa, e normal sa se ofileasca. E un copac si e iarna. Bonsaii rezista si la -40°C, dar nu ar fi recomandat sa-l lasi la temperaturi prea scazute, pentru ca el la -40°C rezista daca e cu radacinile bagate adanc. Aici vorbim despre arta bonsaiului. El creste asa daca ii sunt stramtate radacinile, deci forma ii este datorata ghiveciului mic si stramt din portelan/lut. Fiind mic ghiveciul, nu incape mult pamant si nu izoleaza. El are voie sa stea la temperaturi foarte scazute, dar nu si radacinile lui. Du-l intr-o camera mai racoroasa, o anexa de afara, ceva. Sa fie intre -5 si 5°C, cam asa. Daca depaseste limita cu putin nu e problema, dar vezi sa nu fie mai mult de 8°C, ca s-ar putea sa-l dereglezi si e problema dupa. Lasa-l sa "hiberneze" ca si orice copac din specia foioaselor iarna.
Daca mai ai nelamuriri, intreaba-ma. M-am documentat bine inainte sa mi-l iau pe al meu.

6 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| Daughter explică (pentru ofataoarecare123):

Exista categoria casa si gradina insa am ales-o pe aceasta fiindca este mai populara. Nu inteleg de ce mai se obosesc oamenii sa raspunda daca răspunsurile nu ajuta.

| Daughter explică:

Ce ti se pare asa idiot la intrebarea mea? Voiam raspunsuri de la oameni care au aceasta planta. Am cautat pe google sfaturi, dar tot se ofileste.
Daca taceai, filosof rămâneai.

| AshEldo a răspuns:

Schimba-i solul, o sa ajute, asta daca nu e prea tarziu.

Răspuns utilizator avertizat