Se intampla ca copiii sa aiba o criza de rebeliune pe la varsta asta, trebuie sa nu fiti autoritari si sa-l certati, impuneti chestii ca mai rau il razvratiti. Aratati-i ca-i sunteti prieteni, ca-l intelegeti, dati sfaturi prietenesti pe ton calm ca sa va simta apropiati lui si vedeti ce rezolvati. Cu pedespele, urlat, cearta, n-o sa rezolvati nimic, mai rau faceti
Incercati sa dezvoltati un sistem de recompense si pedepse. Daca fumeaza, cand cere bani trebuie sa scrie un eseu despre pericolele fumatului. Accesul la internet e controlat. Daca pleaca de la scoala nu poate iesi seara afara. Cand se poarta bine primeste o recompensa. Si aveti grija sa va exprimati supararea sau bucuria dupa caz.
Stiu ca nu intelege, dar incercati sa ii explicati ce inseamna sa NU faci un liceu si ce inseamna sa fii absolvent de facultate. Daca aveti cum, duceti-l sa vada locuri de munca diverse.
Nu ii mai permiteți să stea pe internet! Tăiați i abonamentul! Cata vreme nu merge la scoala, trebuie eliminat din plăceri.
Cu viitorul la locul de muncă zilnic îl pistonam. Îi explicăm ca dacă învață bune acum îi va folosi când va fi adult, va avea un serviciu care ii place, va putea călători, își va permite orice. Înțelege, dar tot nu se prea omoară cu învățatul. A avut media peste 8, 50 până acum dar nu știu acum ce va face la examenele naționale.
Cam asa sunt toti copiii din ziua de azi.Sa stiti ca si eu am fost asa, dar mi-am dat seama ca nu e ok.Ma intrebam uneori ce vreau sa fac cu viata mea.Incercati sa mergeti cu el la un psiholog, luati-l de la scoala, pedepsiti-l si mutati-l de la scoala.Chiar daca lui nu ii convine, o sa va multumeasca mai tarziu
El ar vrea să îl mut de la școală. Adevărul este că e într-o clasă fff proastă și asta îl cam trage în jos din păcate. Dar nu știu, e clasa a 8a deja și nu știu dacă mai aș putea să îl transfer deoarece a început anul școlar.
Sa-l mute ea ca asa are chef? El n-are niciun cuvant de spus?
El va ajunge departe asa cum eu am plecat in jur de 10000 de km prin europa asta fara bac cu jumatate de liceu terminat si tot am ajuns un cineva in viata. In Romania nu e viitor dar se poate discuta cu el asa, mergi la scoala stai acolo si freaca menta chiar daca nu inveti pierde timpul apoi cand face 18 ani se baga la un curs ceva si sa emigreze intr-o tara straina altfel criminal nu prea e bine sa ajunga.
Nu știi să citești? Am zis clar în comentariul dinaintea ta ca EL ar vrea să îl mut de la școală.