Salut
Şi eu trec printr-o situaţie similară cu a ta in sensul ca am dezvoltat sentimente de dragoste pentru cel mai bun prieten al meu. In cazul meu,ele persistă de mult timp,si in cele din urmă,i-am spus intr-un mod mai subtil ca il plac mai mult decat un prieten. Problema e ca el nu simte la fel,sau cel putin asa pretinde deoarece comportamentul lui spune opusul. Asa ca,din proprie experienţă,eu te sfătuiesc sa te gandesti foarte bine daca vrei si daca e bine sa faci pasul asta pentru ca uite,daca persoana cealalta nu simte la fel,prietenia voastra nu va mai fi niciodata la fel. Mai ales daca ati incetat sa vorbiti pentru o perioada eu zic ca cel mai bine pe moment e sa astepti pentru ca relaţia de amiciţie sa revina tot asa de buna ca inainte. Apoi,dupa un timp,intreab-o ce s-a intamplat daca a intrerupt brusc relaţia cu tine,ce a determinat-o sa vrea sa se transfere iar mai apoi sa se razgandeasca. Dupa ce trece un timp,analizeaza-i comportamentul in jurul tau si,daca da semne ca te place,fa mici gesturi sa ii arati ca o placi. De exemplu,fa-i complimente,da-i o floare, mici cadouri(o bratara) etc Daca merge bine, poti sa ii zici ca o placi si vezi cum reactioneaza. Ar fi bine sa nu te grabesti deoarece comportamentul poate sa fie inselator, cum a fost in cazul meu.
Ei bine, sper ca te-am ajutat. Succes!