| bracigliano a întrebat:

Buna tututor.sunt un baiat de 17 ani, la anul fac 18 ani si am intart intr-o depresie, as vrea daca puteti sa ma ajutati.Pentru ca tatal meu a murit cu mult timp in urma si am ramas numai cu mama mea la sfarsitul clasei a 8-a a-m inceput sa umblu cu golanii, sa ii fac numai probleme mamei mele si dupa ce m-am lamurit si cu golanii am realizat ca traiesc degeaba. A-m intrrupt scoala, avand numai 8 clase acum.Acum 2 saptamani am venit acasa, am fost in Italia la munca, m-am descurcat foarte greu acolo si nu am putut rezista, am venit acasa si tot o aud pe mama vorbind la telefon cu prietenele ei si la toate le spune ceva de genul "a venit baiatu acasa, sunt foarte suparata". nu stiu ce sa mai fac.as vrea sa plec de acasa dar nu am unde... ce sa fac? ma simt in plus in viata ei, simt ca nu ma vrea...as vrea unele sfaturi mature va rog

Răspuns Câştigător
| Waffle_6155 a răspuns:

Buna, esti intr-o situatie dificila, intr-adevar. Tot ce pot sa te afatuiesc este sa vorbesti deschis cu mama ta. Stati intr-o seara amandoi de vorba si ia-o incet. Pune-i intrebari ocolitoare si dupa mai multe raspunsuri vei stii ce simte. Intreab-o ceva gen "Cum te simti ca am venit in sfarsit acasa? Te bucuri sa ma vezi aici? Cum o mai duci, ce faci toata ziua? Ai mai intalnit pe cineva? Ti-ai facut noi cunostinte, esti fericita?" si incepe sa-i poveatesti
Mici lucruri pe care leai trait in Italia, ceva gen "uite am intalnit intr-o zi o persoana" sau "am vazut un loc extraordinar si vreau sa-ti povestesc despre el" Micile lucruri ce ni se intampla tuturpr zilnic, si care ne fac ceea ce suntem. Da-i incredere, povestindu-i aceste lucruri, si astfel ai ea se va deachide. Daca nu, treci direct la subiect, pe calea dura: "mama, am auzit ca vorbeai la telefon si ziceai niste lucruri deapre venirea mea aici."
Pastreaza TOTUL pe un ton calduros, bland, in care sa-i arati ca tii la ea si ca ii esti alaturi indiferent de ce s-a intamplat in trecut.

5 răspunsuri:
| Khanikua a răspuns:

Incearca sa vb cu ea.winking si nici o mama nu isi doreste copilul departe... a suferit mult cand ai plk primadatawinking cu sgwinking

| albina a răspuns:

Intoarce-te la scoala, asta o va bucura foarte mult pe mama ta. Intereseaza-te de treburile gospodaresti, ajuta cat de mult poti.

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cel mai matur sfat este sa mergi la un psiholog. aici raspund fel si fel de persoane, se ciocnesc prea multe idei neprofesioniste si nu iese nimic bun.

| roby_6848 a răspuns:

1.intoarecte la scoala
2. vorbeste cat mai mult si cat mai deschis cu ea
3. ajut-o cum sti tu mai binetongue