| Daliaedena a întrebat:

Va rog sa ma ajutati cu un sfat, am 20 de ani, nu am avut nici o relatie sexuala, deci sunt virgina. Deja e a 3 a luna in care menstuatia nu a aparut si incep sa imi fac griji. Cum as putea proceda? La ginecolog inca nu as vrea sa merg. Multumesc!

5 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Salut!

Stiu ca nu ai vrea sa mergi la psiholog, pentru ca iti e rusine probabil, dar trebuie sa intelegi ca nu ai de ce, doctorul respectiv a vazut 1000 de organe genitale feminine, si nu e nimic nou pentru el una in plus, e ca si cum ar vedea o masina pe strada.Stai linistita, lasa rusinea, si du-te si vezi ce ai.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru anonim_4396):

Ginecolog* laughing scuze

| WaterDrop a răspuns:

Sa stii ca pentru ginecolog esti ca si cafeaua lui de dimineata, o simpla rutina si la cate a vazut deja ai fi surpinsa sa afli ca nu-l mai intereseaza decat sa fii tu sanatoasa.Nu ezita, nu ai de ce sa te rusinezi.

| corbulalbrosu a răspuns:

Deoarece ciclul tau menstrual a fost mereu neregulat, se poate trage concluzia ca functionarea glandelor endocrine din organismul tau este deficitara/defectuoasa. In astfel de situatii/cazuri este vorba de functionarea defectuoasa atat a glandelor endocrine, dar mai ales a foliculului ovarian care nu reuseste sa maturizeze si din acest motiv nici sa produca ovule mereu la timp decat cu o anumita intarziere si din acest motiv apar diferentele uneori mari sau foarte mari intre lungimile ciclurilor menstruale. In cazul in care ovulele raman inchistate in masa foliculului ovarian, apare fenomenul denumit sindrom al ovarelor polichistice si din acest motiv apare si amenoreea adica lipsa menstruatiei pe perioade mai lungi sau mai scurte, uneori lungi de mai multe luni de zile. Daca SOP nu este tratat corespunzator afectiunea in timp evolueaza si uneori poate provoca chiar si sterilitate. Afectiunea nu este deosebit de grava, si nu poate fi considerata ca fiind o boala, dar totusi ar fi indicat sa nu amani prea mult vizita si consultatia medicala deoarece in unele cazuri amenoreea prelungita, adica lipsa menstruatiei pe perioade mai lungi de 3-4 luni poate degenera si provoca chiar si sterilitate. Trebuie sa te prezinti la un cabinet, o clinica ginecologica pentru consultatie amanuntita fiindca doar in acest mod medicul ginecolog pe baza investigatiilor intreprinse si pe baza rezultatelor analizelor hormonale poate sa-ti prescrie tratamentul adecvat. Multa sanatate!