Si eu am avut de multe ori aceasta senzatie.Ma durea capul si credeam ca,, Explodez".Si Parintii mei sunt divortati.La scoala este la fel. Odata m-am enervat foarte mult ca cineva m-a parat la dna diriginta ca i-am rupt creionul, ca i-am zgariat o penita de stilou etc.Eu am scapat asa impunandu-ma. Daca ma enerva cineva ii spuneam... ce trebuia.Eu zic sa nu-i bagi in seama pe ceilalti. Cine zice ceva treci pe langa el si gata.Fiecare om are defectele lui!
Deci nu trebuie să îţi faci griji deoarece dacă cineva îndrăzneşte să râdă de tine o să am eu grijă de el. Acum revenind la problema ta; eşti la o vârstă la care încă ar trebui să nu te confrunţi cu astfel de lucruri. Te înţeleg deoarece şi eu la şcoală (am trecut a 9-a) am fost batjocorită la început până am realizat că viaţa este prea scurtă pentru a ne face griji de ce zice lumea. Oamenii vor avea ceva de comentat indiferent de situaţie, nu poşi mulţumi pe toată lumea! Dacă pui la suflet numai lucrurile rele atunci unde le mai pui şi pe acelea bune. Gândeşte-te că eşti norocoasă eşti sănătoasă şi ai familia aproape. Încearcă să vorbeşti cu părinţii tăi, în special cu mama ta! :* Totul se va rezolva.
Bună! Mie nu mi se pare că eşti plinuţă, sincer. Eşti numai bine aşa. Nu îi băga pe cei din jurul tău în seamă. Nimeni, dar absolut nimeni, nu îţi merită lacrimile. Şi şti ce? De ce să te tai? De ce să îţi distrugi viaţa? Le vei face pe plac. Rămâi tare. Va veni şi bine, ai să vezi. Sunt mulţi oameni care îţi zic asta doar pentru a te răni, chiar dacă nu este adevărat. Ştiu că îţi este greu, dar mai ştiu şi că va trece. Mai bine zâmbeşte şi fă-le în ciudă că îţi este bine în ciuda a tot ceea ce spun ei despre tine. Şi să şti că a merge la psiholog nu înseamnă a fi nebun. Cei nebuni merg la psihiatru. Pur şi simplu treci printr-o periadă mai grea. Şi dacă ai puterea şi ai avut puterea să treci până acum prin toate astea, eu nu te consider mică. Gândeşte puţin mai matur. Gândeşte-te că tăindu-te nu rezolvi nimic mai mult decât că îţi faci o rană care se poate infecta şi în unele cazuri se pot transmite tot felul de boli, unele chiar incurabile. Nu are rost să te sinucizi. Ce vei rezolva? Îi vei face pe unii din ei fericiţi şi te vor considera o laşă. Nu mai băga în seamă tot ceea ce ţi se spune. Ştiu că e greu, dar nu mai băga tot la suflet. Eşti tânără, eşti frumoasă şi ai toată viaţa înainte. Nu ţi-o strica astfel. Şi dacă mai ai nevoie de sfaturi sau orice altceva, mă poţi întreba. Nu mă mir că nu ai o prietenă. În ziua de azi nu mai poţi avea încredere în nimeni. Nu mai există "prietenie adevărată". Toţi pleacă la un moment dat. Până şi cei de la care chiar nu te aşteptai. Pleacă pentru ceva mai bun sau pentru că nu se mai pot folosi de tine sau pentru că îţi e greu. Şi se întorc în unele cazuri prea târziu. Pentru că târziu şi-au dat seama ce au pierdut şi că, de fapt, nu au găsit şi probabil nici nu vor găsi ceva mai bun.
Fiecare problemă are şi o soluţie. Nu fă nimic din ce ai zis mai sus. Fi puternică.
Paiii
am 16, m-am taiat de doua ori pana acum si am ajuns in depresie
si daca esti curioasa.da, taieturile parca te elibereaza de stres, dar nu inseamna ca e si bine o zic din propria experienta
cand m-am taiat prima oara, toti colegii imi reprosau diferite lucruri si ma faceau sa ma simt mai prost ca inainte, dar cu toate astea, ma faceau sa nu ma mai tai.nu e un lucru bun.acum cand imi aduc aminte de lucrurile neplacute ce s-au petrecut cu mine ma gandeam ca parca cineva de la spate tot ma impingea sa-mi fac rau singura, sa cad intr-o depresie adanca, sa-i urasc pe toti, sa simt ca sfarsitul pentru mine e foarte aproape, dar nu-s tiu eu cum sa ajung mai aproape de el.steam tottdeauna pe tumblr si cautam poze cu suicid, moarte, sadism, lucruri rele care voiam atat de mult sa mi se intample, dar care nu mi se intamplau.in capul meu era numai sentimentul de vina ca traiesc ca de ce am avut eu ghinionul asta sa ma nasc? mi se parea ca intreaga mea viata e cosmarul unui om care tot doarme, iar cand se va trezi eu voi muri...prostii de astea
''oamenii care mor prin suicid nu vor sa-si termine viata, vor sa se termine durerea din sufletele lor''
deci, dupa atatea chestii, nu fa asta! nu te taia! vei plange blah blah. oricum iti face rau
amplifica durerea
toti cred ca daca mor totul va fi bine si frumos,toti vor plange dupa ei, iar asa isi pot ''odihni sufletele''
la un moment dat am inceput sa ma uit la filme de groaza. voiam sa ma detasez de tot de realitate, voiam sa fiu prezenta la ororile mortii dintr-un film horror
lasand la o parte faptul ca de 2 luni visez in continuu morti si alte prostii,am realizat ca moartea,asa cum era ea prezenta in filmele de groaza,e ceva ce nu poti descrie(parerea mea), adica in sensul.un lucru oribil, un lucru pe care nu trebuie sa ti-l doresti niciodata
asa e viata cu bune cu rele...cu diferite hopuri pe care totdeuna trebuie sa le treci
daca n-ai simtit asta inca,depresia asta face.te duce la ganduri oribile,te izoleaza de toti,te face sa crezi ca esti un nimic ca tot ceea ce ti se intampla e raspunsul la faptul ca tu traiesti, existi
si acum dupa un lung roman sper sa nu te fi plictisit si sper sa nu faci lucruri gresite pentru ca eu am facut si nu vreau sa faca si ceilalti pentru ca de ce ar trebui sa ne simtitm atrasi de lucruri ce nu ne cinstesc pe noi, de rau? de ce sa nu incercam sa ne schimbam pe noi ca pana la urma urmei noi gresim
in fine
sper sa fi inteles ceva
nu o mai lungesc si eu acum ca te-ai plictist deja
fa doar ce crezi ca e mai bine pentru tine
bafta!
Nu sunt rea, sa stii. Dar eu te sfatuiesc sa nu te tai. Oricat de multe probleme crezi ca ai, nu trebuie sa iti provoci singura durere fizica (vei pierde mult sange; risc de infectie si vei ramane cu cicatrici - din cauza lor iti vei aminti mereu ce ai facut).
Mie nu mi se pare ca esti grasuta, in poza de profil arati ca o fetita normala de 12 ani.
Acel nenea care te-a oprit si te-a sfatuit sa mergi la sala, sa tii dieta si sa iti faci control la inima, probabil ca nu ti-a zis-o cu rautate, dar nu s-a exprimat intr-un mod elegant, si pe tine te-a facut sa te simti jignita. Sincer te inteleg, probabil ca si eu m-as fi simtit la fel, nu stiu cum as fi reactionat.
Daca tu crezi ca esti grasuta, ai putea sa faci putina miscare: genoflexiuni, abdomene, sa sari coarda, sa te plimbi cu bicicleta, sa alergi. In felul aceasta iti consumi si energia, si te eliberezi. Nu trebuie sa te tai pentru a te elibera de stres.
Pe colegi nu trebuie sa ii bagi in seama. Sunt rautaciosi cu tine. Probabil ca nu isi dau seama ca anumite cuvinte si jigniri te pot afecta atat de mult.
P.S. Continua sa mergi la psiholog pentru ca te va ajuta. Ascult-o pe acea fata care te sfatuieste sa nu te tai. Vorbeste cu mama si tatal tau....chiar daca au divortat, sunt sigura ca ei te iubesc mult, si nu vor ca fetita lor sa sufere. Ce a fost intre ei, cu divortul, cu procesele, este problema lor de adulti, dar uneori ei uita ca aceste probleme ii afecteaza si pe cei mici.
Capul sus, vei vedea ca in timp toate aceste probleme se vor revolva in timp.
Valenty, nu poti sa te tai pentru ca vei ajunge la chirurgie si obligatoriu de acolo la psihiatrie unde iti vor da pastile care distrug. daca as fi mama ta te-as lasa sa iti faci rau cu conditia de a-ti bandaja si verifica ranile eu. poti sa te lovesti daca simti cu mainile pe fata, pe piept, pe maini dar ai grija sa nu stie nimeni
Bună,
Ştii ce face tăiatul? Când te tai, creierul eliberează o substanţă care te face să te simţi mai bine, mai relaxată.
Exact acelaşi lucru îl face şi sportul. Un antrenament greu, intens, face acelaşi lucru, doar că nu îţi distruge corpul. Aşa o să devii şi mai atrăgătoare, împuşti doi iepuri deodată.
Nu te tăia, pentru că creează dependenţă. Fă ce ţi-am zis eu: sport. Am şi eu antecedente, dar eu am păţit-o pe la 13 ani, eram cu un an mai mare ca tine.
Şi mănâncă banane, ajută când eşti într-o stare de depresie.
Numai bine! (:
Cum ar putea fi cineva fericit daca s-ar sinucide? Refuz sa cred ca exista specimene ca astea.
Zicea că sunt persoane care îşi bat joc de ea. Nu faptul că s-ar sinucide i-ar face fericiţi, ci faptul că a renunţat îi va face fericiţi. Pentru că aşa sunt oamenii mai nou. Le place să vadă cum alţii suferă din vina lor şi spun nişte chestii uneori neadevărate despre o persoană, doar pentru ca persoana respectivă să sufere. Era un caz în care o fată a ajuns să se sinucidă doar pentru că unii colegi de şcoală o batjocorau. Nu îmi aduc aminte numele ei cu exactitate, dar ştiu că numele de familie era Todd...