| EllaElla010307 a întrebat:

Buna ziua!
Eu sunt o mamica disperata care are o fata de 13 ani.Ea nu poate pronunta litera "R". Am fost si la logoped unde am umblat vreo 5 lectii apoi am incetata...Ea poate pronunta nu rau sunetul literei "R"
scurt, dar sunetul lung nici in ruptul capului...
ajutati-ma va rog!
Cu ceva exercitii...

Răspuns Câştigător
| AnnaaaMaria a răspuns:

Cel mai bine ar fi să facă exerciții multe de dicție care îl includ în mod deosebit pe R.( capra calcă piatra, piatra crapă-n patru, crăpa-i-ar capul caprei cum crapă piatra-n patru
Un caricaturist care caricaturizează caricaturi caricaturistice nu poate caricaturiza caricatura sa.
Până când a cărămidărit cărămidarul pe cărămidăriţă, a cărămidărit cărămidăriţa pe cărămidar.
O coropişniţă şi`un coropişniţoi se coropişniţeau la noi pe gunoi. Nu coropişniţa coropişniţea pe coropişniţoi ci coropişniţoiul coropişniţea pe coropişniţă.
Unui tamplar i s-a-ntamplat o întamplare. Alt tamplar, auzind de întamplarea tamplarului de la tamplărie a venit şi s-a lovit cu tampla de tamplăria taplarului cu întamplarea.
Am o prepeliţă pestriţă cu paisprezece pui de prepeliţă pestriţi. E mai pestriţă prepeliţa pestriţă decât cei paisprezece pui de prepeliţă pestriţi, iar mai pestrit decât prepeliţa cea mai pestriţă este prepeliţoiul cel pestriţ.
E pestriţă prepeliţa pestriţă, dar mai pestriţi sunt puii prepeliţei pestriţe.)
Cu timpul e posibil să-l spună așa cum vă doriți dvs, dar nu disperați dacă nu va putea chiar în acest fel. Lucrul acesta o face unică. Persoanele „rârâite" sunt foarte simpatice

| EllaElla010307 explică (pentru AnnaaaMaria):

Merci muult! Mi-ai fost foarte folositoare!

| EllaElla010307 explică (pentru AnnaaaMaria):

Mersi mult! Mi-ai fost foarte folositoare!

| AnnaaaMaria a răspuns (pentru EllaElla010307):

Cu plăcere! kiss Oricând ai nevoie

| Liviu a răspuns (pentru AnnaaaMaria):

Mie ca mi se desurubeaza cercelu din limba daca pronunt toate alea laughing Acu sa revenim la oile noastre.Imi plac fetele 'raraite' in plus nu cred ca iar dauna asa mult, adica atata timp cat nu tine discursuri si nu va fi angajata sa vorbeasca cu publicul.Dar chiar si asa, am vazut oameni raraiti in postura de director, de sef mare, de om cu 'greutate' e normala.Fi multumita ca e sanatoasa

4 răspunsuri: