| vulpitaa18 a întrebat:

Se apropie examenul si mi-e frica,deja a inceput un mare stres ca nu sunt destul de pregatita si vreau sa ajung la liceul pe care mi-l doresc, la mate nu prea ma pricep. Sfaturi? Cum e evaluarea nationala? (fara,, doar invata,, va rog, pentru ca bineinteles ca invat, altfel nu se poate)

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună!
Este normal sa te simți stresata, data fiind apropierea unui examen important și, în plus, a condițiilor actuale cu pandemia.
Ce ai putea face pentru a te simți și a fi mai bine pregătită?
Daca la mate nu te prea pricepi, poate găsești pe cineva care sa iti ofere îndrumare.
Cred ca te-ar ajuta si sa rezolvi variante de subiecte, ca să te familiarizezi cu acele tipuri de exerciții.
Iti poți crea un program de învățare, astfel încât sa ai grija sa te odihnești și sa te relaxezi, ca apoi sa te poți concentra mai bine în timp ce înveți.
Observa în ce momente ale zilei te simți mai energica și când simți ca te ia oboseala (de obicei, între orele 12 și 15 se recomanda o pauza de odihna). În plus, iti poți structura materia pe zile, astfel încât sa reusesti sa o parcurgi în întregime. Pentru o motivație suplimentara, iti poți oferi o recompensa după ce ai terminat de învățat pe ziua respectiva.

Bafta!

6 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

"Se apropie examenul... Sfaturi? "

știi, metoda aia prăfuită: invață (de 3 x)!

| vulpitaa18 explică (pentru sierra1):

Perfect,vrei sa fie si raspuns castigator? happy

| sierra1 a răspuns (pentru vulpitaa18):

Vai, te-am dezamăgit, ai fi vrut vreo metodă fermecată?

| vulpitaa18 explică (pentru sierra1):

Bineinteles

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Examenul de evaluare națională este un bun motiv pentru a avea emoții, este normal. Proful meu de mate spunea că cei care învață au cele mai mari emoții, asta pentru că ei s-au pregătit din toate și au falsa impresie că nu sunt stăpâni pe unele lucruri. Dacă ai învățat constant, iar acum repeți ce e de repetat o să fie bine. E ca un test de dificultate medie. Eu nu am fost as la mate în viața mea de elev, și, totuși am luat la examen 9, 10, asta ca încurajare. Și la română îți pui sufletul pe foaie. Scrii ceea ce crezi tu, dar argumentezi, nu te zgârci la cuvinte. Dacă ai citit mult până acum, asta te ajută. La mine au trecut deja 6 ani de atunci și îmi amintesc cu drag chiar și de emoții...

| sierra1 a răspuns (pentru vulpitaa18):

Mânuța pe carte dacă vrei note mari!

fără frecții gen "Iti poți crea un program de învățare, astfel încât sa..."