Liceul teoretic „C. A. Rosetti" are un colectiv bun, cu elevi prietenoși și profesori capabili. Știu că sună foarte cliché, dar acesta este adevărul. Chiar ieri am terminat liceul, când am susținut ultima probă de bacalaureat, și tot ce pot să spun e că am cunoscut o gamă variată de oameni - majoritatea colegi de-ai mei, dar și elevi de la alte clase; toți bine educați și de treabă. Crede-mă, am văzut multe lucruri în patru ani. Până și cei mai introvertiți oameni o să-și găsească un prieten sau doi. Am văzut cazuri reale.
Profesorii sunt buni, știu cum să-și preda materia, iar metodele de evaluare sunt, bineînțeles, diverse. De regulă, câteva teste, un proiect și o ascultare sunt suficiente pentru încheierea unui semestru (asta la materii ca geografie, istorie, biologie etc). E logic că la matematică, informatică sau română o să dai mai multe teste, dar aici depinde și de profilul la care ești.
Un lucru interesant, care chiar mi-a plăcut la acest liceu, e că nimeni nu fură. Când eram în clasa a 9 -a, o colegă și-a uitat telefonul mobil la baie, apoi a mers la oră. Abia când s-a terminat ora, și-a amintit de telefon și a țâșnit efectiv până la baie. Telefonul ei era încă acolo. Rosetti e genul de liceu în care lași un ghiozdan, penar, stilou, sticlă de apă pe pervazul holului principal și nu se atinge nimeni de obiectul respectiv.
În legătura cu violența, ea nu există în Rosetti. Nu o să vezi copii care se iau la harță, singurele certuri rămânând doar cele la nivel verbal.
În general, Rosetti e un liceu frumos, cu o curte mare, în care te poți plimba în pauză cu colegii.
Dacă ar fi să mă gândesc la câteva aspecte negative ale acestui liceu... hmm, cred că răspunsul ar fi nimic. Pentru că nimic nu îmi vine în minte.
Benjamin Franklin e liceul celor care credeau că sunt inteligenți dar au dat-o în bară. Deci tentative de inteligenți.
123reptila întreabă:
VulpeaDinUmbra întreabă: