As fi vrut sa fiu acolo, nu de alta, dar m-as fi distrat (o sa intelegi pe parcurs de ce consider ca m-as fi distrat).
Cu oamenii de genul e greu sa comunici, si mai ales, e greu sa dai un argument, fie el bun sau prost, pentru ca, asa cum ai spus si tu, au mintea incuiata, iar asta nu-i v-a lasa sa accepte nimic altceva in afara de ceea ce considera ei corect.
Asa erau si ai mei, si au fost o perioada lunga de tine, si nu aveam ce le face.
Cum am reusit eu sa scap de problemele astea?
Destul de usor, cel putin pentru mine, nu stiu daca si pentru tine va fi la fel de usor, fara interventia cuiva care sa le deschida macar putin ochii.
Trebuie sa le faci 3 lucruri pentru a-i aduce la realitate, si de asta am spus ca m-as distra, pentru ca-mi place sa distrug vise si sperante, si sa le arat oamenilor ca viata nu-i asa cum cred ei.
In primul rand, trebuie sa le spui ca sunt prosti si gresesc, ori de cate ori ai ocazia, pana inteleg ca tu asa-i consideri.
Apoi, trebuie sa le explici de ce-i consideri prosti, iar in al treilea rand, trebuie sa demonstrezi ca ei sunt prosti.
E singura metoda prin care poti face un om cu o minte incuiata sa se trezeasca.
Pentru ca daca le demonstrezi ca sunt prosti, daca le arati ca ceea ce ei negau, este de fapt reali, se blocheaza, si revin la un nivel de intelegere simplu, ca al unor copii, care nu inteleg absolut nimic.
Si acolo e greu, pentru ca trebuie sa fi tu cel care le arata ce si cum, sa-i inveti, si trebuie sa te lupti cu ei constant.
Dar ma indoiesc ca poti face asta, e si putin complicat, si nu e pentru oricine, altii considera asta o munca, pentru mine e distractie, imi place sa imi bat joc de oameni.
Acum, legat de problema ta, nu ai ce face, decat un singur lucru: fi cat mai indiferent.
Te-ai certat vreodata cu un prost?
Nu cred, sau chiar daca ai facut-o, nu ai invatat nimic.
Un prost, spre deosebire de unul cu o minte incuiata, nu v-a reactiona nici macar daca-i demonstrezi ca e prost, pentru ca, normal, e mult prea prost sa inteleaga asta.
Asa ca tot ce poti sa faci este sa-l ignori, pentru ca te certi degeaba cu el.
Fa si tu la fel.
Tu te agiti mult prea mult, si nu cred ca o faci pentru ceva care chiar conteaza.
Daca sunt lucruri pe care nu le-ai facut, si ei nu te cred, de ce te complici atat de mult sa le arati si sa le explici?
Le spui simplu ca nu ai facut-o tu, si daca ei cred asta, sa o creada in continuare, atata timp cat tu stii ca n-ai facut nimic.
NU are nici un sens sa te certi cu cineva prost, e imposibil sa castigi acea cearta, el nu poate vedea mai departe de orizonturile prestabilite pe care le are.
Nu te mai certa cu ei, lasa-i in pace, nu le mai explica.
Ti-am zis, nu ai cum sa-i convingi de unele lucruri, sunt unele persoane care pot, dar e un proces lung, si daca nu-ti place, nu prea iese mereu.
Ce daca exista prea multa ura in familia ta?
Las-o acolo.
Cel mai probabil a fost acolo inainte de a te fi nascut tu, asa ca nu ai nici un drept sa incerci sa faci ceva.
Du-te intr-un loc in care chiar poti schimba lucrurile, nu incerca sa reinvii ceva ce e mort de mult.
Lasa-i in pace, lasa-i sa se urasca, lasa-i sa te urasca, nu conteaza.
Nu te mai chinuii cu explicatii si tot felul de chestii, daca inteleg, bine, daca nu, nu.
Concentreaza-te pe ce faci TU, concentreaza-te pe ce crezi TU, si concentreza-te doar pe ce e bine sa faci, nu pe ca spun altii ca-i bine.
Parerea lor nu conteaza.
Daca incerci sa schimbi parerea lor, o sa incerci sa schimbi parerea oricarei persoane care te judeca, si la cat de multe sunt, o sa mori incercand, si n-o sa reusesti nimic.
Vezi-ti de treaba ta, nu le mai da importanta, si o sa vezi ce nasol o sa fie pentru ei atunci cand n-o sa mai fi.
Cand o sa pleci, or sa vina ei la tine, si or sa te inteleaga asa cum nu te-au inteles niciodata.
Nu-ti mai bate tu capul cu ei, concentreaza-te pe tine, nu ai cum sa-i faci sa inteleaga, iti pierzi timpul.
Sunt indiferent, dar nu pot sa ii las asa. ma gandeam sa ma mut singur, dar ma gandesc si la ei. vreau sa rezolv problema asta odata pentru todeauna pentru a nu ma impiedica de ea pe viitor.
Stiu cum este, cam aceeasi situatie si la mine dar nu i-am mai bagat in seama. Vezi-ti de treaba ta si da-le pace ca nu ajungi nicaieri. Si app daca vrei sa te muti si ai posibilitatea vorbeste si cu ei si spune-le daca vor sa vina cu tine bine daca nu, nu ai ce face atunci ori stai cum ai stat pana acum ori iti vezi de sanatatea ta si pleci in liniste. Ai 18 nu?
Fac in Octombrie, o sa fiu indiferent, decat sa ma imbolnavesc de nervi mai bine imi bag... in ea de situatie, si imi vad de treaba. Merci, sper sa ne mai auzim, ceaw!