Scopul scolii este de a starpi tot ceea ce te face unic, a-ti ingradi creativitatea si a-ti diminua vitalitatea prin:
1. A sta nemiscat ore intregi in banca desi esti in crestere si fiecare celula din corpul tau vrea sa se urce pe pereti
2. A te face sa te simti prost cand nu poti memora chestii care evident nu te vor interesa
3. Instalarea rusinii fata de cine esti tu cu adevarat
Un alt scop al scolii este de a produce niste indivizi eficienti care muncesc pentru a supravietui, hranind un sistem corupt
Un studiu arata ca un copil inainte sa inceapa scoala rade de vreo suta si ceva de ori pe zi iar dupa ce incepe scoala rade de vreo 15 ori pe zi. Dar bineinteles ca acest lucru e in avantajul profesorilor frustrati de salarul lor mic, care au nevoie de liniste nu de rasete... cum zicea (zbiera) diriginta mea cand eram in liceu "mai da nu mai radeti dracului acolo in spate"
In concluzie scoala este un mecanism eficient de suprimare a umanitatii si de uniformizare a maselor, dupa un tipar care nu deranjeaza bunul mers al unei agende meschine, ce s-a aflat in desfasurare de sute de ani, creata de niste indivizi foarte inteligenti, insetati de control si putere, lipsiti de compasiune, care se afla deasupra guvernelor si chiar a corporatiilor
Asta doar a sa-ti faci o idee vaga
Ei bine... Asta e o intrebare buna.
Eu consider ca ideea de scoala are la baza "intenții" bune. Doar ca, învățământul romanesc, nu e adaptat noilor tehnologii, acestei noi ere, pentru generația noastră, niste ore in plus în care noi sa fim activi, din punct de vedere sportiv ar fi binevenite. Nu doar acele ore de educație fizica plictisitoare, nu, datul cu rolele, bicicletelefonul, înotul, sunt o gramada de optiuni. De asemenea, consider ca notele nu sunt necesare, fiecare copil, ar trebui sa fie evaluat după aptitudinilegal sale, dacă un copil nu se pricepe la matematica, de ce te-ai aștepta să aibă rezultate bune?
Generația noastră are acces la internet, de ce trebuie sa înveți despre ecuații, diateza pasiva?
Intr-adevăr, exista niște ore de care, intr-adevăr, estejar nevoie:
-engleza
-franceza
*-germana
-biologie
*-ed sanatate
Și cam atât. Ar fi frumos sa se inventeze alte materii, se pot face studii pe copii mici, sa fie întrebați despre ce vor ei sa învețe, sau Eva de genul, eu zic ca ar fi o idee buna. Ar fi multe de discutat, doar ca nu mai am chef sa scriu.
Sa te educe si sa te canalizeze in viata, ca sa fii in stare sa alegi o profesie de viitor.
Si cum te-a pregatit pe tine scoala pana acum, pentru a deveni cineva in viata?
Nu esti constructiv pentru ca incerci sa dovedesti altora ca se inseala, in loc sa faci ceva in sens pozitiv
Nu lupta
Construieste ceva frumos
Cand am scris raspunsurile, m-am temut sa nu fiu interpretata si din pacate am fost. Scopul intrebarilor mele e sa aflu, daca alte scoli reusesc sa adica acele scopuri, pe care fiecare scoala le are afisate la intrare (de multe ori cred ca sunt puse acolo doar de ochii lumii). Constructiva crede-ma ca sunt ( sau cel putin incerc sa fiu), fapt pentru care ma pregatesc pentru o cariera in invatamant, dar ma lovesc zilnic de atat de multe lucruri, ca pozitivismul si constructivismul, despre care vorbeam mai devreme, dispar.
Sa ne dreseze? Dar suntem animale? Asa s-a comportat scoala vis-a-vis de tine? Te-au tratat ca pe un animal?
Aa okay, scuza-ma, e greu sa-ti dai seama cu ce 'ton' e scris ceva
parea scris pe un ton certaret dar era doar impresia mea
Pentru a obtine control si reguli, sa iti pui cat mai putine intrebari sa fi ascultator. Hai sa fim seriosi scoala nu te invata sa fi independent sa crezi si sa faci lucruri pentru tine, lucruri de care simti o pasiune. Nu scoala te invata sa fi ascultator, sa nu vorbesti prea mult doar din ce iti spune profesorul, chiar daca nu te prea intereseaza tu sa inveti
Chiar si daca te plictiseai trebuia sa taci din gurã, de cate ori te simti plictisit si de abia astepti sa pleci. Scoala este ca o puscarie man, doar ca pentru tineri
No problem. Mai mult ca sigur as fi citit si eu ca tine... Deci...
Daca esti un copil destept, vei invata si vei intelege ce inveti si mai ales, de ce inveti.
Daca esti unul prostut... nu mai conteaza, ca oricum nu are importanta daca inveti, atata vreme cat nu pricepi ce inveti
Si totusi nu ai raspuns intrebarii mele. Ce scop are scoala?
Am raspuns intrebarii tale, uita-te mult mai sus, este al 4-lea raspuns!