Sincer cred ca se va da fabula si rezumat...
Am destule emotii dar sper sa treca cand voi intrea in clasa
Ce medie ai pe 5-8?
Hey Si eu am dat examenul anul trecut si crede-ma ca nu o sa te ajute foarte mult toate partile de propozitie. Tot examenul se bazeaza pe inventivitate si DEFINITII. In prima parte veti avea o opera studiata(balada, nuvela, basm etc.) niste cuvinte intr-o propozitie sa spuneti ce parti de vb sunt. sa definiti niste cuvinte din text..si sa le folositi intr-un context. iar in a 2a parte o propozitie de analizat. O strofa de analizat si o compunere de redactat despre un subiect banal(anul trecut a fost Un peisaj de natura). Bafta si sa luati note cat mai mari>
Hello. Eu nu mai pot de emotii! Simt ca mor de frica Am tot invatat si sper din suflet sa obtin o nota mai mare de 9. Eu imi doresc cel mai mult sa ne dea fabula. In orice caz, va urez mult succes tuturor!
Si eu la fel ca tine imi doresc sa iau nota mare la romana pentru ca la mate sunt 0 si cred ca o sa iau 3 Eu aveam mari emotii. dar m-am mai linistit cu gandul ca o sa fie totul bine si o sa ma descurc! Bafta si tie :*
Pai am invatat foarte bine rolul semnelor de punctoatie (mai ales virgula), mijloacele de imbogatire a vocabularului (derivarea, compunerea conversiunea), propozitiile subordonate, schita, nuvela, basmul, balada, fabula etc. Tu?
Pentru astia cu emotii ganditi-va ca e doar o simpla teza si nu va mai stresati ca va faceti mai mult rau
Si eu la fel. cel mai bine am invatat schita, nuvela, basmul, balada, fabula. dar mai am de invatat rolul semnelor ca nu le stiu asa bine