De ce să nu le spui adevărul?
Eu dacă n-aș fi făcut tema, le-aș spune de ce (purul adevăr). M-am schimbat: am început să nu mai mint, să nu mai ascund...și eu făceam la fel, dar cu înaintarea în vârstă m-am maturizat.
"Ți-a fost silă" - cu siguranță aceasta este cauza.
Cum a zis și @marinaa9, le faci pentru tine, pentru dezvoltarea ta. Profesorii dacă te știu că ești un elev silitor, adică îți faci mai mereu temele, te vor ierta (nu-ți vor pune o notă mică sau poate îți vor pune ca să te trezești pentru că țin la tine și vor cel mai bun...)
Oricum, e viața ta, faci ce vrei, dar dacă spui adevărul te simți liber, pe când minți, te va măcina din ce în ce mai mult pe zi ce trece
Spune adevarul sau daca nu ai avut timp sa le faci ca ai fost ocupat spune-le ca ai fost ocupat
Temele sunt date cu un scop, acela de a retine tu cat mai mult si de a-ti exersa memoria. Daca nu le-ai facut nu le faci un rau profesorilor ci iti faci tie.Macar incearca sa faci doua, trei exercitii, sa citesti cateva carti ca sa le arati ca ai facut ceva.Tot tie o sa-ti para rau mai tarziu daca nu ti-ai facut temele acum cat aveai timp si posibilitate.
" Domn' profesor, eu nu mi-am făcut tema " -Simplu . Cel mai bine este să spui adevărul, pentru că " Minciuna are picioare scurte " și vei ajunge să regreți că nu ai spus adevărul.
Nooooooonameee întreabă: