Ămm, îl învăţ. Adică învăţ un fragment, îl repet iar, mai iau o poauză şi tot aşa până când am învăţat tot.
Invat logic, fac schite, tocesc unele informatii- cei mai buni 3 pasi
Pai,mai intai, trebuie sa gandesc pozitiv, ma calmez, dupa incep sa invat...Am mai avut,pe mine ma ajuta si memoria vizuala,in fine,dupa ce ai invatat,eu faceam mai demult ceva, inregistram pe telefon vocea citind comentariul, si noaptea imi puneam castile in urechi, bateria sa fie full, si asculti pana te trezesti dimineata.Subconstientul tau va memora, fara sa stii, repetandu-ti un nr de n ori vei tine minte, iti recomand asta, merge.Dar invata.
Eu gandesc asa: trebuie sa ma chinui putin sa il invat, pe tot, mereu ma linistesc cu gandul ca am un anume scop si acela de a lua o nota mare,de a trece un examen( asta in caz ca nu ma intereseaza acea materie si nu voi avea nevoie de ea in viitoarea mea meserie)
Nu te gandi la absolut nimic cand inveti, doar concentreaza-te pe ce ai de memorat si intotdeauna incearca sa iti scrii notitele intr-un anume fel, culori ceva sa iasa in evidenta, sa iti fie mai usor si sa iti aduci aminte adica memoria vizuala.
Gandeste-te ca nu o sa ai acel comentariu de invatat toata viata, doar acolo cateva zile, cat iti trebuie ca sa iei o nota mare, sa vezi dupa ce chef de invatat o sa ai cand vei vede nota obtinuta.
Spor la invatat!
De obicei, il impart in fragmente si fac o idee pentru tot din fragment si fac la toate asa.La sfrasit citesc de cateva ori in intregime si gata. Funda?
Sincer? Indrug multe cuvinte"de dulce".
Citeste si tu de 3 ori cel putin, ca Dumnezeu sa ma ierte, nu esti masinarie!
Twister09 întreabă: