| VaneS.sA a întrebat:

Ce inseamna `own`? straight face Vad mai mereu la hi5-uri comm la fotografii cu `vreau own` straight face si habar nu am ce inseamna...stie cineva?

59 răspunsuri:
| wolder a răspuns:

ce nu intelegi?
cand iti zice,, vreau own la poza cutare" scrii la poza own...[numele aluia] ca sh cm e al lui acum sau ceva de genu ii apartine are numele pe eloh go on

Zbenguici
| Zbenguici a răspuns:

Vine din engleza

own
adj propriu; personal; my own house casa mea; on his own de unul singur
vr a poseda; a avea; a recunoaşte

Daca e ceva la moda, cul, nu mai stiu!

| Kidd a răspuns:

OWN inseamna al meu. La pozele acelea pe care le vedeti pe hi5... daca le place poza zic ca vor own! Si ar veni cam asa : Poza lui 'x'... x ownlaughing
Intelegeti?rolling on the floor

| Notme a răspuns:

Vreau own nu prea are inteles, ce a zis Zbenguici este adevarat, poate se refera la owner, care inseamna a fii sef, dar in contextul care il spui tu nu prea se intelege!
Cred ca este vreo prescurtate luata dintr-un joc sau cine stie de unde si acum toti s-au copiat.

| andtreeaandreutza a răspuns:

Vezi o poza faina si vrei sa iti apartina intr-un fel si spui ca vrei own

| tradaro a răspuns:

Adjectiv
1. bun, adevarat
2. propriu, personal

Substantiv
1. (pl.) rude
2. proprietate

Verb tranzitiv
1. a mărturisi
2. a recunoste, a admite ca al sau
3. a admite

Expresii:
my own brother = frate bun cu mine
to be one's own master = a fi propriul său stăpân
of one's own = ceea ce i e cuvine cuiva
of one's own = care aparţine cuiva, proprietatea cuiva
to be one's own man = a fi independent, pe picioare proprii
my own = dragul meu, draga mea
my own child = dragul meu copil
he has reasons of his own = are motivele lui proprii, personale
with my own hand = cu propria mea mână
to own a child = a recunoaşte un copil
state-owned company = companie de stat
let me have my own = daţi-mi ce-mi aparţine
he owns to hawing known him before = mărturiseşte, recunoaşte că l-a cunoscut dinainte

Verb tranzitiv
1. a-şi mărturisi (păcatele etc.)
2. a mărturisi

Verb intranzitiv
1. a face destăinuiri
2. a se destăinui

Explicatiile le gasesti la adresa: http://www.dictionarenglezroman.ro/dictionar/own

| Allé_3818 a răspuns:

Cand intreaba "Da`i own?" adica dai pentru comentariu ce ti l`am dat un own.
Adica ca al meu este bun si al meu propriu...Ca i-a placut comentariul.Cam asa de genu`.

| danaalexandra00 a răspuns:

Pai ew stiu ca daca iti da cineva comentariu cu ''vreau own", trebuie sa pui la descrierea pozei own si poate numele persoanei care ti-a cerut asta, daca vrei sa pui... sper sa-ti fie cu folos :*

| Yruu a răspuns:

Si eu am mai vazut Own me`thinking si nu stiu ce inseamna`.

| DeliciOaSaTaa a răspuns:

Own are multe sensuri dal cel mai sigur sens este cand zici own adica misto daca dai com sau cand vorbesty own la naiba ar cam insemna firar sa fie asa in termen de engleza inseamna propriu dar noi adolescenti il folosim in mai multe sensuri sper ca te-am ajutat funda pls

| MrsPink a răspuns:

... intrebarea asta am pus-o si eu si am primit raspunsuri handicapate>.

| cypy a răspuns:

Sincer e de *** faza. ceva gen "poza mea preferata". eu de ex folosesc own pentru persoana care mi-a facut poza, daca e facuta de mine : "own by me" :] daca e facuta de X... "own by X" oricum. mi se pare o aberatie. fara logica happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Own = creatiea mea, al meu

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mda stiu si eu am vazut multe poze pe hi5 in care scria la descriere,, doar x own '' dar nu stiu ce inseamna thinking sau si comm de genu :,, vreau own '' oh go on

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mda ai dreptate si eu am vazut acelasi lucru si nu inteleg la ce se refera stiu a own e singur dar vreau own:S:S:S:S:habar n-am si eu caut raspuns la intrebarea astastraight face

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Inseamna te iubesc

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu stiu asta vrea sa aflu si euu...cika vreau own la ovhi laughing cum naiba straight facestraight face

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si eu vreau sa stiu asa.eh.oh go on.cica inseamna s apui own adica sa pui la status-ul ala ca iti place poza aia mult...sau ceva d genu...asa amm intelesstraight face dah na. nici eu nu stiu thinking si vreaau sa aflu big grin

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cnd imi place foarte mult o poza. zic ca vreau own.
adica.ca este "a mea"sau ceva de genu.si persoana care are poza respectiva scrie la descriere numele meu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pe hi5 cuvantul *own* inseamna ca e poza preferata a cuiva sau ca ii place acea poza nu am cum sa iti explic asa de bine ca sa intelegi

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Own: al meu

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cuvantul vine din engleza

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pentru cei care nu jtio ce`nseamna own : ori ca`m place tare mult poza, preferata mea sau d genu ori te iubesc, cei mai buni prieteni etc...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai astia care au multe poze tari pe hi5 si frumoase si primesc multe commuri. own adica e poza lui sau ii apartine ceva de genu.winking
si o persoana pe care o cunosc eu face asa si e true.tongue

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Own
adica cineva vrea ca acea poza sa fie a lui/ei pentru ca ii place foarte mult
adica sa ii apartina...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nici eu nu stiu si vr sa aflu

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Inseamna ca acea persoana vrea sa ii "apartina" ei poza. Own X... ceva gen "al lui x"... happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daaa.doar fitzijii fac asemena chestii...mars cu own'urile voastre

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu stiu ca,, own,, inseamna propriu dar nu are inteles:-|

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Personal