E un alint. E exprimarea unui om care te place, care te admiră, pe care l-ai impresionat cu prezența ta, ori poate cu vreo faptă frumoasă.
E singurul cuvânt care-i vine în minte, și care le poate cuprinde pe toate, într-unul singur, adică "dulce". E felul lui de a-ți spune că ești drăgălașă, drăguță, scumpă, frumușică...
Spui " esti o dulce " parerea mea cand nu iti vine altceva in cap si nu vrei sa para nici compliment dar totusi vrei sa spui ceva. Este atat de folosit ca inclin sa cred ca si-a cam pierdut din semnificatie devenind un pic banal si f putin credibil.
Da, unii chiar au tendința de a-l folosi în mod superficial, expeditiv. Însă la acest stereotip, recurg doar oamenii entuziasmați, să zicem, de o fericire de moment, ori de o clipă de mulțumire.
Sunt și oameni (mai) profunzi, care ți-o spun din inimă, fără vreun interes anume. Depinde de om. Recunosc, ai și tu dreptatea ta...
In sesns normal este un alint dar poate fi si cu sens peiorativ insemnand o fraiera.
" Recunosc, ai și tu dreptatea ta... "
Nu se poate ca intr-o cauza sa aveti dreptate amandoi, trebuie o optiune neutra ca sa rezolve dilema si anume; esti o dulce-acra. Mai este si genul de maimuta nici dulce nici acra, inodora si fara gust, adica apa de ploaie sau frectie la picior de lemn, hai ca le-am facut varza ca asta le place caprelor mele.
Uite că se poate.
Pesimistul gândește într-un fel, optimistul într-altul.
M-ai amețit cu fraza ta stâlcită și alambicată, mai bine trimite-ți caprele să ți le pască, literă cu literă, de cină.
Seară faină, Hombre, apropo, ești un... dulce!
Să te vedem, cum iei afirmația, ca un pesimist, ori ca un optimist? : ))
anonim_4396 întreabă: