Pe aici e fain 2 pashi si sunt pe lac... e ca la mare nisip fin 6-7 cluburi aglomeratzie
Sfaturi de urmat pe timp de canicula
* Planificati-va ziua in asa fel incat sa va petreceti cat mai putin timp afara in timpul orelor de varf ( 11:00-15:00 ). Daca trebuie sa mergiti afara, cautati umbra.
* Purtati o palarie si haine deschise la culoare care resping caldura fiind preferate materialele naturale cum este bumbacul sau inul.
* Cand trebuie sa petreci afara mai mult timp, asigurati-va ca nu sunteti deshidrat/a si ca ati baut foarte multa apa inainte de a pleca.
* Alimentatia trebuie sa fie bogata in legume si fructe care hidrateaza. Mancarea rece este mai recomandata.
* Beti ceai de menta si faceti dusuri cu apa rece!
* Ca sa faceti fata caniculei, consumati cel putin doi litri de lichide la temperatura camerei si alegeti ceaiul de menta si bauturile puternic mineralizate, va sfatuiesc medicii.
* Pentru ca prin transpiratie se elimina saruri minerale din organism, protejati-va si cu suplimente din farmacie, pe care le amestecati cu aproximativ o jumatate de litru de apa.
Recomandari de la Ministerul Sanatatii din Romania pentru perioada de canicula:
* Este necesar ca persoanele varstnice, copiii si bolnavii cu afectiuni cronice, in special cardiace si respiratorii, sa evite deplasarile in spatiul liber intre orele 09.00-19.00, precum si frecventarea locurilor aglomerate;
* In cazul expunerii la soare trebuie, obligatoriu, sa fie folosite mijloace de protectie (palarii, umbrele, ochelari de soare, imbracaminte subtire, preferabil din tesaturi naturale si in culori deschise);
* Se recomanda cresterea consumului de lichide la 2-4 litri pe zi si evitarea alimentatiei bogate in grasimi, in special de grasimi animale;
* In acelasi timp se va reduce consumul de cafea si se va evita consumul de bauturi alcoolice.
Buna! E ingrozitor de cald..ar fi bine de evitat iesirile in oras care nu sunt urgente.bye
Nu iesim afara din casa. nu facem efort. si dupa 9 seara nu mai intram in casa pana dimineata
Veniti la Pitesti ca luni va fi un ger de+28 grade cum spun cronicarii de le curierul zilei
Bine si asa... dar aseara cand am vazut rubrica meteo am zis ca nu ma poate omora... era anuntat 39 de grade in lunca dunarii... si cum stau la 5 km de dunare naspa... am fost pana la banca azi... cand m-am intors am zis ca pana diseara la 9-10 nu ies... dar trebuie sa ies ca cica diseara party... si mai vreau sa strang si bani eu...
Ce-am facut si anul trecut, si acum 2 ani, si acum 3...
Si ne notam in agenda ca in decembrie sa mai punem o intrebare "Ce ne facem cu frigul/ zapada?"
raissa întreabă: