As prefera sa pice orice, numai dramaturgie nu...ps:Ati terminat de invatat?
Nu s-a dat un text anume niciodata la subiectul 3. S-a precizat un roman si atunci era si Marin Preda cu Morometii, s-a cerut dramaturgie si atunci era si Caragiale cu O scrisoare pierduta sau poezie si printre poeti era Eminescu. Ai de ales din 3 autori in subiectul respectiv, pentru ca nu toate manualele merg pe Morometii sau O scrisoare pierduta sau Luceafarul.
Eu am terminat la toate dar zilele astea 2 ma concentrez pe romana, apoi de luni pe istorie si de miercuri pe filosofie Bafta tuturor!
Dar unul conţine una din astea trei şi o operă lirică se dă mai mereu.
Cred că merg pe deviza:,,'Om trăi şi 'om vedea. ".
Da...Sincer,abia astept sa scap de eseurile astea Mai am de repetat cateva si nu stiu daca sa invat sau nu eseul la dramaturgie... Oricum, bafta!:*
Ce vrei sa spui prin "mai mereu"? Ai vazut variantele din anii precedenti? Ca eu le-am vazut si poezie nu a fost decat la subiectul I, nu al III-lea. Era la o varianta de subiect al 3lea insa nu era cea de bac ci aia propusa.
Nu am zis că se dă mai mereu la subiectul al III-lea. Am zis că, în general, la examene, se dă o operă lirică.
Pai asa zi, noi vorbeam aici de subiectul al III-lea. De cele mai multe ori la primul subiect pica text liric.
Da, asa am vazut si eu la prima parte pica o opera lirica si sunt diverse cerinte legate de ea. asta stiam si eu, insa la subiectul al III-lea ma interesa. Mama e profesoara de romana( preda in primul an la liceu) si nu prea stie ce sa-mi spuna pentru ca fiind anul lui Caragiale e posibil sa pice o opera a lui caragiale( comenie sau drama), dar asta s-a dat si anul trecut. E cu dus si intors!
Dramaturgie s-a dat si anul asta la olimpici deci sunt slabe sanse sa ne pice noua. Plus ca nu are cum sa pice exclusiv opera lui Caragiale, pentru ca nu toate manualele merg pe Caragiale. Daca ar pica, ar pica dramaturgie si ar fi de ales intre Caragiale, Marin Sorescu, Camil Petrescu. Deci nu o sa iti impuna un anumit autor asa ca nu are cum sa pice exclusiv Caragiale, in caz ca s-ar da dramaturgie. Dar sunt convinsa ca nu se da, ar fi prea batator la ochi, avand in vedere ca au dat si anul asta la olimpici si a fost si anul trecut. Nu cred ca au voie sa repete subiectul 3 in acelasi an de 2 ori. Eu tot cred ca pica basm ( nu s-a mai dat de mult) sau roman
Nu se stie, e posibil sa spuna autorul! in 2005 asa a fost la bac si personal( nu stiu daca toate clasele, toate scolile..ect) am studiat si M Sorescu(iona) si camil petrescu( ultima noapte de dragoste...) si caragiale( o scrisoare pierduta), eu mi-am ales caragiale pentru ca am facut si int-a 8 si mi s pare mai usor! oricum nu stiu. sper sa pice ceva usor
Pai tocmai de aia zic ca nu are cum sa pice un autor. Poate a fost in 2005 dar de atunci s-a rectificat mult si s-au scos si alte chestii. Iti spun sigur ca nu iti da un autor ci e la alegere pentru ca se merg pe manuale alternative. Tu ai colegi de la alte profile? Sa le ceri manualul de romana, sa vezi ca nu coincide cu al tau. Cei de la mate info nu au manualul de romana ca cei de la stiinte sociale sau filologie pentru ca materia e mai putina sau mai stufoasa. De aia nu o sa iti impuna un autor. Atata timp cat subiectele sunt aceleasi, nu in functie de profil, nu au cum sa aleaga un autor si sa fie siguri ca toti copii l-au avut in manual. De exemplu in manualul meu apare romanul psihologic/subiectiv - Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi. Cei de la filologie au Enigma Otiliei. Deci clar nu au cum si nu au voie sa dea nominativ. Ca sa nu mai spun ca sunt unii profi cretini care cer alte manuale alternative ( si acestea fiind eliberate de minister) si astfel textele nu coincid ci doar speciile. Scuze pentru eseu dar nu vreau sa stai aiurea cu frica, nu iti impune nimeni nici un autor. Uita-te la subiectele din ultimii ani, nu din 2005, ca de atunci am avut 10 ministrii si fiecare a schimbat ceva doar ca sa se afle in treaba.
Acum stiu si eu ca s-a dat luceafarul dar as fi preferat sa-mi raspunzi inainte
anonim_4396 întreabă:
OttoR3V întreabă: