Pustiule, am prieteni pe care ii stiu de mai bine de 13 ani iar avand in vedere ca eu am 19 ani gandeste-te ce inseamna persoanele alea pentru mine. Sunt mai mult decat prieteni, o astfel de relatie nu se poate forma asa de usorsi crede-ma ca astffel de prieteni nu se gasesc asa usor.
Pai eu consider ca prietenii vechi sunt cei mai buni si te cunosc si inteleg cel mai bine.
Pustiule, incearca sa nu il asculti pe Johnny.
Da, are 19 ani, e cu 2 ani mai mare ca mine, si cred ca nu a fost dezamagit suficient de mult, si crede ca daca are persoane pe care le cunoaste de 13 ani sau mai mult, poate avea incredere totala in ele.
ORICE om este egoist, si se gandeste la el, iluzia ca nu esti, si ca iti pasa de altul, ne face sa credem ca nu suntem atat de egoisti pe cat ne spune lumea, dar de fapt suntem.
Da, am trecut si eu prin asta, cu "prieteni" de o viata, si crede-ma ca atunci cand au plecat de langa mine, aveau aceiasi fata de satisfactie pe care o aveau atunci cand erau cu mine, si asta doar pentru ca au cunoscut pe cineva nou.
FAPTELE demonstreaza o prietena, poti sa ai un prieten pe viata pe care sa-l cunosti de 20 de ani, de cand ai inceput sa vorbesti si sa mergi, daca te tradeaza, deja nu mai e prieten.
Poate Johnny a avut noroc sa gaseasca pe cineva bun, bravo lui, e norocs, eu sunt prieten cu un baiat de 5 ani, e ceva timp, si nu stie NIMIC despre mine, despre ce cred eu, despre ce simt, daca am vreo problema nu ma duc niciodata la el sa-i spun, pentru ca stiu ca nu ma pot baza pe el.
SI nu e singurul, am avut persoane pe care le consideram frati si surori, in fata carora m-am deschis, si apoi am fost tradat.
Parerea mea, este ca singurul prieten adevarat este tu, si acele persoane care iti demonstreaza ca iti sunt prietene.
Toate persoanele alea au plecat, acei "prieteni" pe viata.
Si daca lumea crede ca niste "prieteni" pe viata sunt asa buni, ce ar trebui sa aleg eu, pe aia cu care am trait, si m-au tradat imediat, sau pe cei pe care i-am cunoscut mai nou, care m-au vazut suparat, nervos, la care am tipat, pe care poate i-am injurat, nu rau, dar le-am zis ca's prosti sau idioti in momente in care eram nervos, si totusi au ramas langa mine?
Eu unul prefer a doua categorie, persoanele care demonstreaza ca-ti sunt prieteni, nu prostii care iti sun prieteni de viata, si te lasa cu prima ocazie.
Si o alta diferenta e ca pentru "prietenii" aia de viata, nu as face nimic, in timp ce pentru cei noi, as face orice.
Deci gandeste-te bine pe cine iti alegi ca prieten.
Mersi mult pentru sfaturi si pentru deschidere, si ai dreptate, prietenii trec si prin rele, si problemele fac diferenta dintre cei care tin la tine si cei care vor sa te foloseasca.
Man, uite care este părerea mea:
Ar trebuii să nu îţi sufoci prietenii
Chiar dacă vă cunoaşteţi de mult...nu trebuie să devii gelos atunci când aceştia cunosc noi prieteni, da, cunosc sentimentul de " trădare" când se pare că dă mai multă atentie noilor prieteni decat tie, dar nu trebuie sa vada ca esti gelos
Trebuie sa le dai libertate...
Chiar daca sunteti prieteni si va cunoasteti de mult. Poate prietenii tai nu simt aceiasi afectiune pentru tine asa cum simti tu pentru ei.
Trebuie sa te obisnuiesti cu ideea.
Dumnezeu sa te binecuvinteze.
Eram cu prietenii mei si unul din ei intentionat a sunat-o pe o fata, pe care eu nu o suport, si el stia de asta, a chemat-o doar ca sa ma enerveze pe mine, le-am spus ca ma duc acasa si ca nu merita sa mai stau afara, toti au spus : bine, pa. macar unul putea sa spuna : hai frate noi, sa se duca cine vrea cu ea. nu, au decis sa se duca cu persoana noua.Un prieten adevarat nu face asta.
Man...poate ca au facut asta special, ca sa te faca sa pleci de acolo...asta poate din cauza ca ai facut ceva prin care ei nu te mai suporta, dar nu iti spun asta in fata.