Salut!
Despre oamenii care incep sa rada, atunci cand ma uit la ei, as putea crede mai multe lucruri, depinzand si de context: daca persoana respectiva incearca sa vorbeasca serios, desi o apuca rasul cand se chinuie, imi vine sa rad si eu, dar daca persoana rade fara un anumit motiv concret sau mi se pare distrasa, as crede ca prezinta lipsa de seriozitate pentru momentele importante (da, are sens ce am spus).
Oamenii singuri, fara prieteni, mi se par pe de o parte niste oameni care sunt egoisti, dar pentru alte situatii mi se par niste oameni cu o putere asa de mare, fiind niste persoane independente cu potential foarte mare de a se descurca singuri pe propriile picioare.
Mi se pare perfect normal sa stai singur pe strada si sa iti organizezi ideile astfel incat sa ai mai mult timp pentru tine mai tarziu. Personal atunci cand vorbesc cu mine, nu ma gandesc ca stau de vorba cu altcineva, ci ca imi fac niste planuri pe baza carora sa imi stabilesc niste repere pe moment sau pe viitor. Intelegi ce zic?
Desrpe faza cu intrebatul unui anumit lucru, depinde iar cine o face si cum o face. Daca o persoana ma intreaba politicos, calm sau pe un ton placut sa imi denote ca pot avea incredere ca nu urmeaza sa spuna ceva stupid sau sa ma batjocoreasca, atunci ii voi raspunde pe masura, de calitate. Daca persoana in schimb este o fata de care imi place sau este cineva mai... agresiv, pur si simplu m-as "panica" si as trece pe modul "nu ma uit in ochii tai, sunt total speriat dar totusi vreau sa te ajut cum pot mai bine".
Nu are de ce sa te simti inferior fata de ceilalti. Oamenii sunt egali. Fiecare are o anumita personalitate, suntem diferiti, e in regula! Nu are de ce sa iti fie teama. Oricine are o speranta la un viitor asa cum si l-ar dori, atata timp cat exista. Ce vreau sa spun prin asta? Daca ceva in tine inca mai este sa iti spuna "trebuie sa ma ridic, sa imi revin, sa lupt", poti spune ca deja esti pe drumul cel bun si ca inca ai sanse destul de mari la un viitor frumos.
Cat despre parintii tai, ar trebui sa inteleaga ca asta este felul tau de a fi si sa te sustina in alegerea ta (indirecta) de a fi. Ai mei ar fi vrut sa fiu asa, cum spui si tu, mai iesit pe afara, mai sociabil. Au vazut in schimb ca imi place mai mult sa stau in casa, pe calculator, in siguranta. Sa stii ca siguranta este un factor foarte puternic care sa te faca sa ramai in casa, decat afara cu niste oameni total imprevizibili.
Da,fiecare problema are o solutie. Poate ar trebui să înveți să socializezi mai mult,asa nu te vei simți singur,poti chiar sa ajuți alte persoane,asa te vei simți util. Dar dacă crezi e bine pentru tine, cere ajutor de specialitate, nu e o rusine. Oricum, e bine să îți faci prieteni, pentru ca un prieten adevărat iubește oricând și în nenorocire ajunge ca un frate.
Deci nu imi vine sa cred ca ma descrii )))))))))).
Mai putin la partea aia cu rasul. Adica o patesc, se uita lumea la mine si incepe sa rada si ma face sa ma simt prost. Si bineinteles fara motiv. De parca as avea o fata de claun sau ceva de genu. Ma rog. si la partea cu,, speriatul "
Ce parere sa am despre mine? Mhm. nu este ok, dar daca e sa ma compar cu restul lumii, este chiar foarte bine .
Stai calm. O sa ai un viitor frumos. Stii ce sa faci cu viata ta? Ai planuri? Ai un vis? atunci urmeaza-l. Ce ar fi sa ajungi undeva unde nu multa lume ajunge. Si apoi mai vedem noi care e ala mai,, fraier".
Imi poti da adresa ta de Facebook in privat? mi-ar face placere sa vorbesc cu o persoana asemanatoare mie
De ce esti batjocorit de catre parintii tai? Ma astept ca restul oameni sunt prosti si de asta o fac, dar nu inteleg parintii tai de ce ar face asa ceva.
Din cauza timiditatii, imi spun ca sunt nebun ma obliga sa ies afara cu prietenii ei crezand ca eu am prieteni dar nu am nici unul. ies mai mereu singur obligat sa ma schimb in ceea ce nu sunt.
Vad ca ai 18 ani. La varsta asta se presupune ca te distrezi cel mai mult. "Prieteni" peste "prieteni", iubitica, party etc etc. Poate de asta tot te imping de la spate sa mai iesi pe afara. Daca nu acum, cand? La 40? Poate asta e mentalitatea lor. Dar tot mi se par putin aiuriti la faza cu batjocorit. Bun/rau, prost/inteligent esti al lor si ar trebui sa nu faca asa ceva.