Spune i ca e un las, ca se ia de tine ca te vede mai mic si slab, dar in fata unei persoane cat el n-ar avea tupeul asta
Daca se atinge de tine mergi la politie
E minor inca, ce poate sa-i faca? M-am gandit si sa incep ceva ore de arte martiale, dar pana invat eu ceva util, o sa imi iau bataie
O amenda, ceva
Poate ii trece pana maine, nu stiu, si eu mi-am luat multe amenintari si apoi cand dadeau ochii cu mine pe strada se uitau dupa stele.
N-are treabă că e minor, de la 14 ani răspunde penal.
Și civil răspunde oricum, prin părinți, încă de la naștere.
Dar nu-i o soluție.
Depinde si la ce liceu esti.
Eu cand eram in clasa a 12 a o colega era necajita de 2 colegi in sensul ca i-au ascuns o data geaca, i-au lipit nu stiu ce pe spate si radeau de ea. Dar nu erau jigniri, injuraturi cum va imaginati voi, mai mult o sicanau. Totusi nu era de ras, fata s-a dus la director, s-a uitat pe camerele de luat vederi, a facut o sedinta cu parintii si toti elevii din clasa, a tinut predica si pe cei 2 indivizi i-a exmatriculat.
Asta se intampla acum cativa sni intr-un liceu de la periferia Bucurestiului, pentru ca directorul nu accepta astfel de comportamente.
Deci mergi la director si explica-i situatia, daca cumva e unul din ala pe care sa il doara in fund de elevi discuta cu parintii, cu dirigintele (desi ei nu prea au putere in aceasta situatie), mergi la politie, sa stii ca daca vrei sa iti faci dreptate poti. Tu deocamdata nu il provoca, incearca sa il ignori si filmeaza de fiecare data cand iti vorbeste urat sau roaga-i pe colegi sa il filmeze.
Daca apelezi la cineva nu esti las, cum ai vrea sa se rezolve situatia? Te-a vazut genul care accepta bataia de joc si profita, astfel de specimene trebuie oprite, nu ele fac legea in scoala.
Iata ce poti face:
1. Faci plangere la dirigintele tau si el va lua masuri sa-l potoleasca
2. daca nu se potoleste dupa ce discuta dirigintele, le spui parintilor acasa si vin ei sa discute cu dirigintele sau directorul liceului
3. daca nici atunci nu se rezolva, parintii tai faci plangere la Politie
Din pacate, aici nu-i vorba de lasitate, fiind evident ca el iti este superior ca forta sa te domine si sa te bata. Te sfatuiesc totusi sa nu te dai cocos la el, ca atat asteapta si risti sa te bata mar. Adopta calea oficiala si legala, asa cum am explicat mai sus.
De o fata care are putin peste 1, 60 si poarta 41 ce zici?
VulpeaDinUmbra întreabă: