Profesoara respectiva poate doar sa propuna scaderea notei de purtare. Orice propunere trebuie sa fie aprobata de un consiliu profesoral.
Dacă chiulul tău e cu numărul 10 în catalog, da, poate să-ți scadă nota la purtare (de fapt e chiar obligată)
Profesoara poate doar sa propuna scaderea notei la purtare, media semestriala la purtare se stabileste de diriginta cu consultarea consiliului clasei, conform Regulamentului-cadru, aprobat prin Ordinul MENCS nr. 5079/2016, citez:
"(2)La sfârşitul fiecărui semestru, învăţătorul/institutorul/profesorul pentru învăţământul primar/profesorul diriginte consultă consiliul clasei pentru acordarea mediei la purtare, prin care sunt evaluate frecvenţa şi comportarea elevului, respectarea de către acesta a reglementărilor adoptate de unitatea de învăţământ."
Nu, nu are nici o sansa. Din cate stiu eu nu esti obligat sa stai la ore. De aia exista absente si la un numar de absente esti sanctionat. Deci poti pleca pe propria raspundere.
Posibil sa se ia de tine la urmatoarea ora dar sa-ti scada media la purtare, nu cred. Nu e un motiv suficient de bun.
misauratcuviata întreabă: