| Andreea_DeYa_1993 a întrebat:

Cine ma ajuta si pe mine la un bilet oral pentru bacbig grinbig grin?
Oricat de surprinzator ar parea, minunea an tirea a sec. al XX-lea, televiziunea nu era cu totul inexistenta in mintea locuitorilor Bucurestiului intre cele doua razboaie.ANii'30 o aduc deja in discutie.Almanahurile si gazetele publica stiri despre sora mai mica si mai frumoasa a radioului sau despre telefonul viitorului, care va fi dotat cu ecran, ca sa-ti vezi interlocutorul. Mihail Sebastian publica Rampa, la 10 februarie 1995, articolul Nu cred in televiziune!,una ditre primele luari de pozitie pe o tema care va starni,in timp, nesfarsite discutii.Chiar daca titulul il arata pe Sebastian ca viitorolog neperspicase, el are meritul de a deschide problema:" V-ati speriat putin - nu-i asa?-cand ati citit in ziare ca televiziunea a trecut din faza experientelor de laborator si ca primele aparate comerciale se vor zari curand in comert.Asadar,vom avea in casa o cutie mai mare decat aparatul radio,vom >vedea--spectacolul pe care il vom alege de oriunde de pe harta pamantului.

a. Cine are putea fi receptorul textului,avand in vedere scopul comunicarii?
b. Ce elemente de continut importante (idei,argumente,fapte,pinii)identifici in textul dat?
c. Ce tip de text este acesta (argumentativ,narativ,descriptiv, informativ)? Metioneaza-ti raspunsul

2 răspunsuri:
| Bogdyrur a răspuns:

A)Receptorii textului pot fi toate categoriile de oameni, specializat, nespecializati sau in curs de specializare.
b) Cateva fapte identificate in textul dat sunt: Almanahurile si gazetele publica stiri despre sora mai mica si mai frumoasa a radioului sau telefonul viitorului va fi dotat cu ecran ca sa iti vezi interlocutorul.
c) Textul se incadreaza in categoria textelor informative deoarece face parte dintr-un articol de ziar sau de revista informand cititorul despre cursul anumitor descoperiri stiintifice

| Andreea_DeYa_1993 explică (pentru Bogdyrur):

Multumeschappyhappy