Ok, vad ca nu sunteti multi. Poate intelegeti totusi ce am facut:
Avem 2 triunghiuri dreptunghice, VEB si VFB. Am calculat aria amandurora cu (cateta1xcateta2) / 2 si apoi am aflat lungimea inaltimii EF din acelasi triunghi, dar prin aria (baza x inaltime) / 2, cunoastem aria calculata inainte si baza (VB) si putem afla EF.
Apoi, am calculat FM din celalalt triunghi si rezulta FM = EF, dar triunghiurile sunt congruente, deci de aici inseamna ca FM este inaltime de asemenea. Daca este inaltime, inseamna ca este perpendiculara pe VB, deci VB este perpendiculara pe FM, si din ipoteza pe EM, rezulta ca VB este perpendiculara pe EFM.
Va rog sa imi spuneti daca credeti ca ce am rezolvat e corect, deoarece in scoala in care sunt eu este doar un 10, si majoritatea cred ca eu (chiar si un profesor, dar nu de mate ci de romana, care a vazut subiectul dar nu e sigur ca e al meu, nu imi cunoaste foarte bine scrisul).
Astept cativa sa rezolve in acest mod si sa imi spune daca rezolvarea e logica, desi in barem este rezolvat in alt mod.
Am uita sa mentionez, in al doilea triunghi am scris "Presupunem ca FM este perpendiculara pe VB".
Eu am rezolvat tot Am cam dat in bara la subiectul 3, la prima problema dar sper la un 9 sau macar un 8, 70
Ultimul, trebuia sa demonstram ca e perpendiculara ..am folosit TEOREMA CELOR 3 PERPENDICULARE!
562i întreabă:
Elenastoica9 întreabă: