| BogdanVasc a întrebat:

Cine mai crede dintre voi ca ia 10 in simularea la matematica? Daca se strang cativa, in mare, ce metoda ati folosit pentru subiectul 3, exercitiul 2 ultimul subpunct?

4 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De la mine din scoala nu cred ca ia nimeni 10. Poate o sa fie cineva din tara, desi mi s-au parut enervante problemele de la subiectu 3. La c) arata-i ca dreapta e perpendiculara pe 2 drepte concurente din plan. Unii nu iau 10 la un loc laughing

| IoneeLaaaMaa a răspuns:

Eu am rezolvat tot happy Am cam dat in bara la subiectul 3, la prima problema sad dar sper la un 9 sau macar un 8, 70 big grin
Ultimul, trebuia sa demonstram ca e perpendiculara ..am folosit TEOREMA CELOR 3 PERPENDICULARE!

| BogdanVasc explică:

Ok, vad ca nu sunteti multi. Poate intelegeti totusi ce am facut:

Avem 2 triunghiuri dreptunghice, VEB si VFB. Am calculat aria amandurora cu (cateta1xcateta2) / 2 si apoi am aflat lungimea inaltimii EF din acelasi triunghi, dar prin aria (baza x inaltime) / 2, cunoastem aria calculata inainte si baza (VB) si putem afla EF.

Apoi, am calculat FM din celalalt triunghi si rezulta FM = EF, dar triunghiurile sunt congruente, deci de aici inseamna ca FM este inaltime de asemenea. Daca este inaltime, inseamna ca este perpendiculara pe VB, deci VB este perpendiculara pe FM, si din ipoteza pe EM, rezulta ca VB este perpendiculara pe EFM.
Va rog sa imi spuneti daca credeti ca ce am rezolvat e corect, deoarece in scoala in care sunt eu este doar un 10, si majoritatea cred ca eu (chiar si un profesor, dar nu de mate ci de romana, care a vazut subiectul dar nu e sigur ca e al meu, nu imi cunoaste foarte bine scrisul).

Astept cativa sa rezolve in acest mod si sa imi spune daca rezolvarea e logica, desi in barem este rezolvat in alt mod.

| BogdanVasc explică (pentru BogdanVasc):

Am uita sa mentionez, in al doilea triunghi am scris "Presupunem ca FM este perpendiculara pe VB".