Rocker este simplu trebuie sa iti placa negru sa iti placa craniile si tot felul de chestii ciudate sa iti placa muzica si sa dansezii pe ea nu sa stai si sa bati ritmu cu piciorul trebuie sa fii tu insati
Sa vedem... de obicei acestia pot ascunde ceva, o durere adanca si se pot simti singuri. De aceea un rocker poate avea un suflet de cateva ori mai bland decat o persoana normala ( unii ). Nu vorbesc la general pentru ca depinde acum daca te referi la genul de rocker care omoara puii pe scena si intr-adevar sunt mai multe chestii ciudate la ei dar din moment ce nu fac parte din acest gen nu ma aventurez spre necunoscut. Ma refer la cei carora le place mai mult rockul gotic ca au unele calitati pe care unii normali nu le pot avea fie ca tu crezi fie ca nu... Rezumatul la tot ceea ce as fi vrut sa spun in continuare este ca a fi rocker inseamna a fii liber, ca trebuie sa ascultii cu suflet melodiile ce apartin acestui gen, sa ai o imbracaminte bazata pe culori inchise. Si nu toti rockerii trebuie clasificati ca a fi ciudati sau mai rau de atat. Sunt si unii care chiar sunt satanisti, impotriva religie ortodoxe dar repet, nu toti.
Pai dupa parerea mea un rocker adevarat nu se mandreste peste tot cu muzica la difuzor si nu zice tuturor ce asculta, fapt contrar manelistilor . Oricum dupa parerea mea nu trebuie neaparat sa fie imbracat in negru mereu - sunt culori inchise, uneori combinate cu rosu, roz la fete, chiar si verde, albastru (in general la emo culori asa). Sunt o multime de ramuri de muzica rock - metal care iarasi are o gramada de subgenuri ca thrash sau death metal etc, heavy metal, punk, gotic, emo (dar e mai mult un amatorism asta), christian (deci intelegeti ca rockerii nu sunt toti satanisti ) etc. Atitudinea e ceva mai intunecata, nu ii vei vedea asa deschisi. Lor le place sa traiasca in lumea lor, nu sunt genul sa vorbeasca toata ziua despre ei si e destul de greu sa ii intelegi. Sunt complicati pentru ca in general o durere sau un sentiment puternic le-a schimbat ideologia ca sa spun asa... Sunt dupa parerea mea oameni adevarati care au idee despre lucruri profunde nu poti discuta cu ei daca nu apreciezi profunzimea, meditatia, libertatea, independenta. Sunt uneori greu de stapanit, poate chiar imposibil. Curajosi sau timiizi, crestini sau satanisti, sunt tot oameni, ba chiar unii speciali intrucat inteleg si accepta viata mult mai bine ca altii... Sunt puri, dezlantuiti. Asta e parerea mea, si eu ascult rock, si prietenul meu.
A fi rocker, dupa parerea mea, inseamna a asculta rock, a se imbraca in negru, sau culori inchise, hainele cu tinte,sau fara, din piele, geti din piele cizme mari, sau ghete cu tinte, bocanci, tunsoarea sa aiba un breton care sa acopere o parte din fata, par lung, lantisoare ascutite, late sau cu fir negru, unii numesc lanturile late, ascutite, zgarzi(din rautate pentru rockeri X_x) Machiaj mai mult sau mai putin, insa negru. Plus sa nu lipsesti la concerte rock, pentru ca asta ar fi sfarsitul lumii.Asta in mare. Insa un alt adevar este ca a fii rocker, inseamna sa iti placa muzica rock la nebunie, sa o asculti mereu, sa te imbraci cum este starea ta de spirit, deoarece daca asculti (Manowar, Seether, Skillet, Celldweller, etc) nu cred ca te-ai imbraca in roz cu sclipici si ti-ai face codite impletite, prinse cu fundite eventual si cizmulite cu puf o.O. Insa exista rockerite care isi fac codite, se machiaza cu negru, isi pun un lant lat pe gat, iau un maieu negru, eventual cu tinte, sau cu un desen smecher, sau un scris, o fusta neagra si ghete pana sub genunchi, cu curele, sau tinte. Mai pui o geaca de piele si aia e. Acuma sincer. Sa fii rocker nu inseamna sa fii rebel neaparat sau sa ai impresia ca esti rocker si sa nu stii mai mult de 5 trupe. Unii considera ca phoenix nu mai e "la moda" insa e un rock totusi.Nu inseamna sa te droghezi sau sa iti bati joc de viata ta. Repet. Rockeri sunt cei care accepta muzica rock, o inteleg, se exprima prin ea, etc. Deci asta cred eu ) nu stiu daca am lamurit pe careva. "Muzica e ceea ce conteaza".
Ce inseamnă? Să vedem...
Nu cred că există o definiţie exactă. O să auzi de la mulţi oameni că " trebuie să iţi placă negrul şi craniile ca să fii rocker. Trebuie să ai păru nu ştiu cum şi să ai o moacă serioasă tot timpul..." etc. BULLSHIT.
După părerea mea, un rocker e o persoană care... pur şi simplu trăieşte muzica. Se identifică (probabil) cu ea şi devine el insuşi. O persoană care ascultă acest gen de muzică nu e satanistă. Şi nici muzica nu e. Scoateţi-vă ideile astea tâmpite din minte. N-am chef să o lungesc, deşi aş putea.
Rockul e artă. Iar cei care işi dau seama de valoarea ei, sunt artişti.
Rocker=un stil de viata provenit de la un gen muzical. Rockul e muzica ce-ti inspira viata,e o arta. Si daca ma intrebi pe mine,cea mai complexa arta. Daca ai sa intrebi un batran,sau un manelist o sa-ti raspunda fix ce a spus el: RockNbeer :
Satanist,jegos,drogat,alchoolic,nebun...d-astea. Nu frate,a fi rocker nu inseamna a fi alchoolic,satanist sau drogat. Inseamna pur si simplu a trai genul asta de muzica si a te identifica cu el. "Craniile" si "drogurile","negrul" sau "satanismul" nu au absolut nicio legatura. Daca solistul respectiv a ales sa-si traiasca viata astfel,e problema lui. Noi judecam muzica,nu cel care o face/interpreteaza. Rockerii sunt persoane normale. Pot fi oameni sensibili,puternici,"nebuni",plini de viata sau cuminti. A nu se confunda un "rocker" cu un EMO. Oamenii aia nu au viata. Isi traiesc timpul pe pamant in depresie iar apoi invata sa cante la vene. Sa fim seriosi,Amy Winehouse sau Whitney Huston erau rockerite? NU. Dar totusi,au murit din supradoza de droguri si alchool. Erau pur si simplu niste soliste de muzica usoara. Daca stam sa analizam totul,muzica intr-adevar satanista,e muzica noua. Muzica plina de mesaje subliminale! Pot spune ca odata ce ai devenit "rocker" adica,pur si simplu te-au atras cateva melodii/trupe rock,nu mai ai sanse sa revii la manele,house,sau mai stiu eu ce... Urasc,dar URASC atunci cand lumea isi da cu presupusul fara macar sa stie ce inseamna de fapt acesti termeni. Concluzie, a fi rocker nu e nimic rau. E pur si simplu un gen muzical cu adevarat bun. Care in general, incanta urechea (MUZICALA), care are cu adevarat un mesaj de transmis si care cere TALENT. Deci, asta e parerea mea..Have a nice day :*