| Lolkkk a întrebat:

Cineva de la mine din clasa are o poza cu mine gol când îi arătăm unei fete știți voi ce și acum face mișto de mine și își bate joc ca arata la toată clasa. Precizez ca poza eu o dădusem verisoare si ea i-a dat o lui și astăzi mi-a zis ca sunt pedofil și la ora de engleza am plecat pe la și 15 sau și 20 ultima ora la 1 și nu știu ce sa ma fac, aveți vreo soluție?

11 răspunsuri:
| Furnicuta000 a răspuns:

In ziua de azi e ff usor sa truchezi o poza, poti sa le spui ca e editata si a pus capul tau peste o poza nud. Si mai mult, sa iei capul lui si sa il editezi pe o poza nud si astfel nimeni nu o sa il creada ca esti tu in poza cu care te santajeaza

| spuncevreau a răspuns:

Zi-i individului să șteargă poza și să înceteze cu șantajul. Dacă nu, îi spui că te duci la poliție și îi faci plângere pentru șantaj și deținere fără drept al pozei respective

| gabicoo a răspuns:

Nu ești în grevă?
Sau mai degrabă ești troll!

| LordCristobal a răspuns:

Userul Furnicuta ti-a explicat destul de bine cum sta treaba.
Daca colegul tau o sa te santajeze cu acel filmulet sa nu cedezi in fata santajului.
Si cred ca toata intamplarea asta ar trebui sa iti fie invatatura de minte.
Niciodata, in viata ta sa nu mai trimiti poze nud la cineva, nici macar la iubita!
Oricine are o poza nud cu tine te poate santaja intr-un mod foarte urat.

| Alexia999997777777777777 a răspuns:

Câte cazuri nu sunt de acest gen, poți să bagi puțin frica în tipul care împrăștie vestea explicându-i ca o sa aibă problemele cu politia( ca nu este permisa postarea anumitor poze fără consimțământul persoanei aflate în poza), depinde totuși și ce clasa ești, dacă ești spre final de gimnaziu/ liceu ( bârfele trec repede, ca o sa se plictisească la un moment, iar asta este totuși învățătură și pentru tine sa nu te mai expui gol în fața la nimeni( în poze).
Din nou, cum ai primit sfaturi și de la ceilalți utilizatori poți pretinde ca poza este editata și ca nu ești tu persoana în cauza.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Spune-i că faci plîngere la poliție.

| Lolkkk explică (pentru Alexia999997777777777777):

Pai am aflat ca 2 colegi de ai mei erau pe acel cont de Instagram și mi au tras teapa gen ei erau pe cont
Sunt foarte stresat acum ce sa ma fac?
Gen au vrut sa îi facă pe toți sa rada de mine dar cred ca colegii nu știu ca ei au fost ce sa ma fac sa vin cu politia la liceu?
Sunt abia a9a mna

| Alexia999997777777777777 a răspuns (pentru Lolkkk):

Înțeleg, nu poți pretinde ca nu ești tu în ipostaza aia?
Explica ca e editat și aia e, pana la urma cine mai știe ce este real și ce este editat în ziua de azi cu atâtea persoane care se editează la maxim.
Dacă nu, tot poți opta pentru o plângere la politie.
Poți sa discuți și cu un adult, o persoana de încredere., chiar nu e ok ce s-a întâmplat.
Acum nu știu, probabil ca în locul tău as merge încontinuuare la liceu pana vine vacanta de vara și după m as gândii ca din a 10 a dacă oamenii încă se comporta nașpa și nu uita incidentul, sa ma transfer.
Dacă situația este uitata, atunci cu siguranță as trata și eu cu indiferenta.

| Alexia999997777777777777 a răspuns (pentru Alexia999997777777777777):

Bine, totuși dacă poza circula mai departe pe internet, îți imaginezi că devine și mai grav.
Din nou, declarație la politie ( sau măcar baga frica în ei cu asta)

| mi25 a răspuns (pentru Lolkkk):

Politia nu vine la liceu, ci ii cheama pe ei la politie si parintii lor.
Spune-le ca tatal tau stie si ca vrea sa mearga la politie sa reclame, dar tu l-ai rugat sa nu o faca, pana ce nu discti cu ei sa o stearga. Mai spune-le ca daca posteaza poza este caz penal si o sa fie judecati.

| mi25 a răspuns:

Spune-le sa citeasca art.325 din Codul penal. Chiar daca sunt minori, daca au implinit 14 ani raspund penal conform art.113 din Codul penal.