anonim_4396
Întrebare recomandată | anonim_4396 a întrebat:

Credeti ca situatia scolara reflecta inteligenta cuiva?

11 răspunsuri:
| TrendyHedgehog a răspuns:

Inteligenta cuiva nu se masoara prin cat la suta stii tu ceva la nu stiu ce materie.Sa fii inteligent nu inseamna sa iei 10 la toate lucrarile.
bineinteles ca o persoana care stie toate lucrurile astea,la romana, mate, biologie, etc. se poate considera informata.
Eu sunt de parere ca a fi inteligent inseamna a stii sa actionezi in orice situatie, sa stii sa faci fata provocarilor.

| Dariusuu a răspuns:

Nu cred așa ceva, degeaba ai 10 pe linie dacă nu poți să legi două cuvinte.

Deci nu.

| Danut_Popa_1961 a răspuns:

In mare parte, da.Inteligenta implica si,, diplomatie,, in comportament, iar uneori profesorii sunt mai putin restrictivi in fata unui comportament pe placul lor...

| greyhound a răspuns:

Sub nici o forma. Am vazut destui si destule (cu toate ca sunt inca tanar) cat sa-mi dau seama ca cea mai mare idiotenie a lumii e scoala si ale ei diplome

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu neaparat!
A fi inteligent nu inseamna a toci pentru nota 10! A fi inteligent inseamna a stii sa te descurci in orice situatie, folosind originalitatea si rapiditatea gandirii.happy
In plus, sunt situatii in care situatia scolara este mult mai buna decat inteligenta detinuta de acea persoana.

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Asta am observat si eu, de aceea am intrebat. Stiu multe persoane care au 10 pe linie, insa nu-si pot forma o parere despre un lucru si persoane chiar corigente cu care poti purta orice fel de discutie...

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Exact!

| En3Rgi a răspuns:

Pai depinde... daca sunt niste profi care nu iti dau 10 daca nu stii cuvant cu cuvant...nu stiu ce sa zic dar de obicei da..reflecta.
Bafta!

| marinaa9 a răspuns:

Nu,nu mai reflecta inteligenta cuiva, in ziua de azi notele se dau pe ochi frumosi,

| CarlaHecox a răspuns:

Nu.
Inteligenta e discutabila.
La un moment dat, Albert Einstein zicea asa:"Toti suntem genii.Dar daca am judeca un peste dupa abilitatea sa de a se urca in copaci, el ar trai toata viata cu impresia ca este prost."If you know what I mean happy
Scoala e o mare inselatorie uneori.Multi copii bogati trec clasa cu note bune pe pile, sau multi prostanaci o trec tocind sau copiind.
Inteligenta, dupa mine, are trei ramuri.
1. Inteligenta logica, ceea ce inseamna abilitatea unui individ de a se descurca ingenios in situatii, de a minti, de a scapa "basma curata", de a ajunge undeva pe treptele de sus ale societatii prin mijloace inteligente etc.
2. Inteligenta ce tine de educatie si de cultura generala a individului.
3. Geniul.Cred ca toti stim despre ce este vorba in a treia ramura, despre un individ care pur si simplu a avut mai multe momente de sclipire incat a reusit sa schimbe perceptia lumii, sa o revolutioneze.
O zi buna!

| JohnyBravo13 a răspuns:

Nu, abslolut nu! crede-ma nu conteza notele conteza ce ai in cap.