anonim_4396
Întrebare recomandată | anonim_4396 a întrebat:

Credeti ca situatia scolara reflecta inteligenta cuiva?

11 răspunsuri:
| JohnyBravo13 a răspuns:

Nu, abslolut nu! crede-ma nu conteza notele conteza ce ai in cap.

| En3Rgi a răspuns:

Pai depinde... daca sunt niste profi care nu iti dau 10 daca nu stii cuvant cu cuvant...nu stiu ce sa zic dar de obicei da..reflecta.
Bafta!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu neaparat!
A fi inteligent nu inseamna a toci pentru nota 10! A fi inteligent inseamna a stii sa te descurci in orice situatie, folosind originalitatea si rapiditatea gandirii.happy
In plus, sunt situatii in care situatia scolara este mult mai buna decat inteligenta detinuta de acea persoana.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Asta am observat si eu, de aceea am intrebat. Stiu multe persoane care au 10 pe linie, insa nu-si pot forma o parere despre un lucru si persoane chiar corigente cu care poti purta orice fel de discutie...

| greyhound a răspuns:

Sub nici o forma. Am vazut destui si destule (cu toate ca sunt inca tanar) cat sa-mi dau seama ca cea mai mare idiotenie a lumii e scoala si ale ei diplome

| Dariusuu a răspuns:

Nu cred așa ceva, degeaba ai 10 pe linie dacă nu poți să legi două cuvinte.

Deci nu.

| CarlaHecox a răspuns:

Nu.
Inteligenta e discutabila.
La un moment dat, Albert Einstein zicea asa:"Toti suntem genii.Dar daca am judeca un peste dupa abilitatea sa de a se urca in copaci, el ar trai toata viata cu impresia ca este prost."If you know what I mean happy
Scoala e o mare inselatorie uneori.Multi copii bogati trec clasa cu note bune pe pile, sau multi prostanaci o trec tocind sau copiind.
Inteligenta, dupa mine, are trei ramuri.
1. Inteligenta logica, ceea ce inseamna abilitatea unui individ de a se descurca ingenios in situatii, de a minti, de a scapa "basma curata", de a ajunge undeva pe treptele de sus ale societatii prin mijloace inteligente etc.
2. Inteligenta ce tine de educatie si de cultura generala a individului.
3. Geniul.Cred ca toti stim despre ce este vorba in a treia ramura, despre un individ care pur si simplu a avut mai multe momente de sclipire incat a reusit sa schimbe perceptia lumii, sa o revolutioneze.
O zi buna!

| TrendyHedgehog a răspuns:

Inteligenta cuiva nu se masoara prin cat la suta stii tu ceva la nu stiu ce materie.Sa fii inteligent nu inseamna sa iei 10 la toate lucrarile.
bineinteles ca o persoana care stie toate lucrurile astea,la romana, mate, biologie, etc. se poate considera informata.
Eu sunt de parere ca a fi inteligent inseamna a stii sa actionezi in orice situatie, sa stii sa faci fata provocarilor.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Exact!

| Danut_Popa_1961 a răspuns:

In mare parte, da.Inteligenta implica si,, diplomatie,, in comportament, iar uneori profesorii sunt mai putin restrictivi in fata unui comportament pe placul lor...

| marinaa9 a răspuns:

Nu,nu mai reflecta inteligenta cuiva, in ziua de azi notele se dau pe ochi frumosi,