Da, de exemplu nici tu nu mai esti aceeasi persoana care a pus intrebarea. Sa zicem iti amintesti un moment trist, este la trecut, corect, dar si sentimentele pe care le aveai atunci legat de momentul respectiv s-au schimbat. Daca ai retrai acel moment l-ai vedea deja printr-o alta perspectiva deoarece vrand ne-vrand inveti ceva din experientele trecute. Daca ai crea o situatie similara cu un punct in trecut la fel, nu va fi aceeasi, multi factori deja s-au schimbat.
Da.
Dacă nu poți să-l uiti, ridică capul, rânjește și speră că vei reuși. Rânjetul ți se va transforma încet, încet în zâmbet, dacă ai cu cine să te distrezi și/sau ce să faci.
Cel mai bine este să trăiești în prezent, astfel trecutul nu te apasă și viitorul nu te îngrijorează
Daca te referi la relatii, nu cred ca trebuie ignorat trecutul. Dar in general, tu ca persoana nu e bine sa traiesti in trecut.
Nu.
Trecutul determina prezentul si îți permite sa anticipezi viitorul.Ar trebui sa-l uiti(cum zice expresia)in sensul ca nu poți sa te gândești mereu la ce a fost si sa rămâi blocată in anumite evenimente pe care oricum nu le mai poți schimba.
Trecutul e ca sa înveți din el.
Cred că trecutul nu trebuie să-l lași trecutului și cred că trecutul trebuie să-l accepți ca fiind o parte importantă din tine.