| Belluuu a întrebat:

Cu câte zile înaintea expirari buletinului (la 18 ani) trebuie depusă cerere înainte?, și in cât timp ar fi eliberat? PS locuiesc in Strainatate și va trebuie sa revin in țara pentru al reface.

4 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Daca trece 30 de zile de la expirare primesti amenda, ai timp o luna, dar vezi ca ai nevoie de contractul de casa

| Belluuu explică (pentru RAY):

Cineva din țara mi-a spus ca trebuie sa îl fac cu 15 zile înainte de termenul expirari, și mi s-a spus ca durează cam o săptămâna pana la eliberare, eu as vrea sa știu concret demersul findca eu lucrez și sa îmi pot programa o săptămâna concediu

| RAY a răspuns (pentru Belluuu):

Normal ca il faci inainte sasi expire, cat mai repede posibil

| RAY a răspuns (pentru Belluuu):

Mam inselat 15 zile

Este important să ştii dacă actul de identitate se apropie de limita de expirare, îl poţi schimba doar în ultimele 6 luni de valabilitate dar nu trebuie să depăşesti ultimele 15 zile ale termenului de valabilitate. Altfel, esti pasibil de o amenda, cuprinsă în acest moment între 40 şi 80 lei. Dacă data expirării este într-o zi nelucrătoare (ex. duminică a expirat, mă prezint luni - plătesc amendă, dacă te duci vineri nu ai amendă), trebuie să fi atent să mergi înainte de aceasta.

http://www.evp-oradea.ro/evp5/index.php?id_pag=154&li=1&gog=1