Tin minte ca odata profesoara mea de fizica ne-a sugerat ca intr-un asemenea caz sa punem articolul vestimentar in congelator si sa asteptam 10-15 minute. Conform principiilor fizicii, guma se intareste si o poti indeparta fara probleme. Eu nu am testat aceasta metoda, dar nu suna rau. Mai bine decat cu fierul de calcat si hartie.
Sau am mai auzit o chestie. Pui hainele in congelator, pana se intareste guma, apoi se indeparteaza foarte usor
A patit un coleg de-al meu la scoala si a folosit fierul de calcat si ceva ascutiti cu care sa inlature guma aceea topita. A doua zi erau pantalonii la fel ca inainte. Succes indiferent cum o sa incerci sa inlaturi guma de mestecat
Pentru a indeparta substantele lipicioase de genul gumei de mestecat folositi coaja de ou si daca aceasta solutie nu da rezultate, atunci bagati haina in congelator si dupa ce guma va ingheta o puteti scoate cu usurinta.
Cu acetona sau diluant... numai luca cu grija ca daca nu e de calitate haina... poate afecta culoarea ei
Nu trebuie neaparat sa le bagi in congelator sau frigider mai bine pune un cub doua de gheata pe guma si sa vezi ce usor de dezlipeste
Pui un ziar\o hartie piu bluza\pantalonu cu pata de guma pe ziar\hartie si dai cu fieru` de calcat peste si s ia
Metoda asta nu functioneaza prea bine! Iti spun pentru ca am patit si eu asta.Dar incearca asta puii o hartie pe haina respectiva apoi o calci cu fierul de calcat!:d desii multi spun ca o intinzi mai rau sau ca nu functioneaza dar ai incredere dupa aceea iti va ramane o pata dar iese cu clor pentru pete! dar atentie pentru pete nu pentru decolorat,!:X
AndreiPisoias întreabă: