| Vitalyz a întrebat:

Cum ar trebui sa imi traiesc viata ca sa fie una cat mai fericita? Sunt clasa a 12 a si am bacul anul acesta, mai ies rar cu prietenii dar simt ca nu mai am o gasca de prieteni cum aveam odata, simt ca toata perioada mea de distractie s-a terminat si ca nu mai am ce face.Un sentiment nu ma lasa sa imi fac o iubita, parca imi e frica ca o sa rada ceilalti de mine ca eu sunt antisocial si am iubita.E ceva foarte ciudat in capul meu si e de neexplicat.Am suferit vreo cativa ani dupa o fata, oare starile astea se datoreaza suferintei? Ce as putea sa fac ca sa imi revin? Dau funda! Vreau sfaturi cat mai multe si mai complexe, orice raspuns e bine venit, daca se ofera cineva sa imi dea niste sfaturi si in privat sa imi dea mesaj pe TPU, chiar vreau sa imi revin la normal pentru ca asa nu se mai poate, simt ca m-am imbolnavit de chestia asta si nu ma mai paraseste odata. Ajutor!

2 răspunsuri:
| Plato a răspuns:

Cred ca momentan ar trebui sa renunti la alte ganduri, deoarece ai bacalaureatul si asta trebuie sa te preocupe 100%. Invata, ia-ti bacul, intra la facultate/ fa-ti o cariera, nu e momentul de iubite, ai timp o viata intreaga. "Simt ca toata perioada mea de distractie s-a terminat". pai asa e! S-a terminat cu distractia si copilariile, devii adult, ai examene, ai de invatat, trebuie sa-ti creezi viitorul, gata cu joaca. Nu zice nimeni sa nu te mai si relaxezi, dar nu pierde timpul plangand dupa anii ce-au trecut, fii barbat, fa fata provocarilor, esti la o varsta grea dar trebuie sa fii optimist, sa muncesti si sa privesti increzator spre viitor. Ca sa-ti raspund concret la ce ai intrebat, viata fericita inseamna sa fii implinit pe toate planurile: realizeaza-te profesional iar apoi fa-ti o familie, atunci vei fi implinit si vei trai viata fericit.

| Vitalyz explică (pentru Plato):

Nu va suparati, cati ani aveti si cu ce va ocupati? imi puteti spune cum v.ati trait adolescenta? Si alte lucruri.