| Glsukab a întrebat:

Cum as putea sa imi intaresc tibia?
Am aflat recent ca cica nu se da cu tibia in obiectele dure ci cu un muschi de langa cine imi poate explica cu ce se da si cum se da

3 răspunsuri:
| Raul_5121 a răspuns:

Ce este tibia:Os lung, voluminos, situat la fata interna a gambei, al carei schelet il constituie impreuna cu peroneul. Tibia se articuleaza in partea de sus cu femurul pentru a forma genunchiul, in partea de jos cu astragalul si cu peroneul (articulatia gleznei).

Patologie - fracturile de tibie sunt frecvente, uneori izolate, dar de cele mai multe ori asociate cu o fractura a peroneului. tratamentul lor este foarte diferit in functie de locul fracturii. Astfel, o fractura a extremitatii superioare (fractura platoului tibial) sau a extremitatii inferioare (fractura lui Dupuytren) ale tibiei, care afecteaza articulatia, necesita o reducere chirurgicala in modalitatea de a obtine o reconstituire anatomica perfecta a suprafetelor articulare, in timp ce, in caz de fractura a diafizei (partea mediana) tibiei, asociata adesea cu o fractura a peroneului, reducerea se poate face manual.
Consolidarea osului este obtinuta, in functie de caz, intre 45 zile (fractura izolata a extremitatii superioare sau inferioare) si 3 luni (fractura diafizei). Principalele complicatii ale fracturii de tibie sunt infectia, in caz de fractura deschisa, mai ales pseudoartroza (absenta unei consolidari normale a osului) si calusul vicios si calusul vicios (consolidarea intr-o pozitie defectuoasa)

| Cosmin86 a răspuns (pentru Raul_5121):

Asa si ce legatura are raspunsul tau ( copy/paste evident, ca tu nu esti in stare sa spui 2 cuvinte ) cu intrebarea?

Răspuns utilizator avertizat