anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum il fac pe tatăl meu sa inteleaga beneficiul de a avea un apartament în Dorobanți față de unul in Militari?
Nu este vorba de bani. Și mai mult de faptul că nu vrea să accepte alegerea mea de a ma muta in Bucuresti. Mama este foarte deschisă, dar tot nu își schimbă parerea.
Mereu imi vorbește de varianta căminului. Sau chirie. Sau sa raman in judetul actual, la varianta de aici a dreptului.
Absolut toti oamenii din jur îi spun că dreptul la Bucuresti nu se compara cu ce este aici. Îi spun sa ma sprijine...
Am impresia ca nu o sa accepte niciodată că am crescut, ca e timpul să-mi fac un viitor, ca sunt pregatita pentru asta si ca doar cauta sa-mi puna opreliști sa nu plec de acasă.
Incerc sa il inteleg. Sunt singurul lui copil, sunt fata lui...
Dar certurile cu el pe tema asta, caci de la discuție se transformă în cearta... Ma demoralizeaza enorm.
Am ajuns sa ne scoatem unul altuia ochii, eu ca nu a fost niciodata mulțumit de rezultate mele ( am medii de peste 9.50 anuale) si ca nu m-a sprijinit niciodată, ca el nu are facultate si nu înțelege nevoia mea de a locui mult mai aproape...
Bun, nu stiu cat s-a înțeles. Am gândurile vraiste in cap.

6 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Facultatea de drept o poti face oriunde exista o asemenea facultate, nu sunt importanti profesorii, important este cat inveti.
Stiu foarte bine asta, am facut facultatea de drept la fara frecventa.
Si, dupa parerea mea, este mai bine sa faci facultatea din localitatea ta de domiciliu ori una apropiata, vei avea mai putine griji si te poti axa pe invatat.

| AdriDiana a răspuns (pentru Ioandelasal):

Nu mi se pare deloc adecvată cea din județul meu. Universitatea din Pitesti se bazează pe ce are. Medii de 6 7. Toti studenții de plâng că nu e pe nivelul lor. Ca se limitează la majoritatea aceea de 6 7

| AdriDiana a răspuns (pentru Ioandelasal):

Universitatea din Pitesti de axează majoritatea care intră cu 6 7. Toti prietenii mei studenți se plâng că pierd timpul cu lucruri care trebuiau deja știute.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Stai ca nu ma prind, nu poti invata dreptul decat daca stai in Dorobanți?

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru AdriDiana):

Materiile obligatorii sunt aceleasi la toate facultatile de drept, doar materiile optionale pot fi diferite. Asa fiind n-are importanta cu cat se intra, important este sa inveti bine dupa ce-ai intrat. Si nu conteaza aproape deloc ce predau profesorii, sunt atatea manuale, cursuri, tratate si alte materiale dupa care poti invata si sa iesi un jurist mai bun decat altii de la facultatile de drept mai renumite.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Ioandelasal):

Mda,cui îi pasa de profesori? Poate invata dreptul si de la vânzătoarea de la Profi.Ori faci la Pitești, ori la Harvard, tot aia e.Important e cât citești tu in timpul tău liber.