| IoanaMihaela5267 a întrebat:

Cum imi castig increderea n mine?

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| Hollyg a răspuns:

Salut! Încrederea in tine nu o câștigi ci o construiești. Un prim pas in proces ar fi sa scapi de oamenii toxici din jurul tău. Un al doilea pas ar fi sa scapi de gândurile toxice ( ca spre exemplu, nu te compara niciodată cu nimeni, toți suntem diferiți dar asta ne face speciali). Un al treilea pas ar fi sa începi sa faci lucruri si activități ce crezi ca te fac sa te simti bine dar in același timp lucruri ce iti aduc apreciere personală.


Personal, am avut probleme cu încrederea in mine si am aplicat tot ceea ce ti-am scris mai sus. A funcționat, însă suntem diferiți si situații diferite. Ca spre exemplu, conteaza mult cauza ce a suprimat încrederea de sine. Te-as ajuta mai mult daca as cunoaște m-au multe detalii.

happy

8 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Faci ceva si cand cineva va aprecia ceea ce faci, vei putea continua.

| Superior a răspuns (pentru Hollyg):

Un om intelept spunea...
"Daca vrei o comparatie, nu te compara cu altii, ci cu tine din trecut."

| anonimg a răspuns:

O cunoaștere generală a lucrurilor îți va aduce o parte din această încredere în tine de care ai nevoie (cum de altfel toți oamenii au aceasta nevoie).

O altă parte din această încredere o vei avea atunci când te simți folositor; când cineva are nevoie de tine și nimeni altcineva nu ar fi putut să ofere acel ajutor în situația și timpul respectiv. Chiar și un voluntariat sau participarea activă la astfel de proiecte. Legat de acest aspect, o altă parte a încrederii în tine va veni atunci când nu vei mai privi la tine, la nevoile tale, ci vei fi preocupat pentru alții. Recomand această experiență.

O altă parte a încrederii în tine va veni atunci când vei ajunge să cunoști o meserie, să știi să faci ceva, indiferent dacă această meserie este una fizică sau de birou.

O altă parte a încrederii va veni atunci când îți vei asuma riscuri. Totuși și aici trebuie să fim calculați, raționali. Un exemplu ar fi acela că ar trebui să riști să depui efort și timp ca să înveți pentru ca mai târziu să poți avea o meserie din care să ajungi să trăiești tu și familia care ți-o va da Dumnezeu mai târziu.
Vor exista și dezamăgiri; dar fără ele nu ne vom dezvolta. Fă-ți planuri, și pune-ți ținte pe care le poți atinge.
Dar ce-a mai importantă încredere în tine o vei căpăta atunci când vei ajunge să-L cunoști pe Dumnezeu și să te încrezi în El.

| IoanaMihaela5267 explică (pentru anonimg):

Multumesc mult

| IoanaMihaela5267 explică (pentru Superior):

Multumesc

| Hollyg a răspuns (pentru Superior):

"Revino cea mai buna varianta a ta " si lista poate continua. Cand am spus sa nu te compari cu nimeni niciodată ma refeream la ceilalți indivizi.

| CodrutElian1990 a răspuns:

Gandeste pozitiv. Toti avem slabiciuni privind increderea, dar nu se vad. Si cei care se dau zmei sunt cu slabiciunile lor in minte.
Nu ne nastem invatati in nici un domeniu. Invatam chiar si din greseli peste care trebuie sa trecem fara sa ne facem mari probleme, deoarece sunt inerente.
Trebuie sa gandesti cam asa: cu ce sunt mai buni, mai tari, mai destepti ceilalti, care fac un lucru, decat mine? Oare eu nu-l pot face? Si incercam. Incercarea moarte n-are. Uneori nu reusim. Dar cate antrenamente nu fac sportivii pana reusesc? Dar actorii, cate repetitii?

| Adry05 a răspuns:

Devii conștient de calități, atuuri, puncte forte, profiți de ele, și încerci unde se poate să elimini defectele.
totodată ieși cât mai des din zona de confort, fă-i tot felul de lucruri noi care să-ți aducă satisfacție la sfârșitul zilei că ai reușit

Întrebări similare